Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

MALI NOGOMET - Dubrovačka biskupija pobjednik KMNL-a!

02.06.2014.


Malonogometna ekipa župe sv. Petra – Boninovo, predstavnica Dubrovačke biskupije, osvojila je u nedjelju 1. lipnja u Pazinu u Porečkoj i Pulskoj biskupiji naslov pobjednika nacionalne Katoličke malonogometne lige, najveće neprofesionalne malonogometne lige u Republici Hrvatskoj.

 

 

U utakmicama po skupinama ekipa Župe sv. Petra započela je pobjedom protiv ekipe Župe Pohođenja BDM iz Šibenske biskupije rezultatom 2:0, nakon čega je s ekipom Župe s. Mateja – Ravne Njive iz Splitsko-makarske nadbiskupije, odigrala neriješeno 1:1. U trećoj utakmici imala je težak zadatak s obzirom da je igrala protiv domaćina iz Porečke i Pulske biskupije, te je i ta utakmica završila neriješenim rezultatom 1:1. Četiri skupljena boda u skupinama bila su dovoljna za prolaz u četvrtfinale gdje se susrela s ekipom Župe sv. Petra iz Zagreba i pobijedila 1:0. U polufinalu protiv ekipe iz Župe sv. Ilije – Stolac (Mostarsko duvanjska biskupija), nakon produžetaka rezultat je bio 2:1. U finalu predstavnici Dubrovačke biskupije susreli su se s ekipom iz Župe Marije Pomoćnice iz Riječke nadbiskupije, te odnijeli pobjedu 2:1.

 

 

U završnici KMNL-a sudjelovalo je ukupno 16 ekipa iz 13 nad/biskupija: Đakovačko-osječka nadbiskupija, Mostarsko-duvanjska biskupija, iz koje su došli i prošlogodišnji pobjednici završnice, Vrhbosanska nadbiskupija, Splitsko-makarska nadbiskupija, Zagrebačka nadbiskupija, Kotorska biskupija, Dubrovačka biskupija, Požeška biskupija, Porečka i Pulska biskupija kao domaćin s dvije ekipe, Zadarska nadbiskupija, Riječka nadbiskupija, Bjelovarsko-križevačka biskupija koja  je ove godine sudjelovala prvi put, te Šibenska biskupija iz koje osim dijecezanskih pobjednika dolaze i prošlogodišnji dobitnici fair-play nagrade.

 

 

Za Župu sv. Petra igrali su: Alen Turuk (najbolji vratar završnice), Ivan Kalauz, Maro Kalauz, Marko Dadić, Mateo Vodopić (najbolji igrač završnice), Martin Oreč, Nikola Bazdan i Matej Nađ, dok je bio voditelj Davor Glavinić.

 

 

Cilj KMNL-a, koji se ove godine održava već jedanaestu godinu zaredom, je druženje i upoznavanje mladih iz cijele domovine te razvijanje natjecateljskog duha s kršćanskim predznakom. KMNL u Dubrovačkoj biskupiji je strukturiran po dekanatima, a pobjednici dekanata nalaze se u završnici, što bilo slučaj i ove godine kada je naslov pobjednika Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije osvojila Župa sv. Petra, te na taj način izborila sudjelovanje na nacionalnoj razini KMNL-a u organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije. Ovo je prvi put da je ekipa iz Dubrovačke biskupije pobijedila na nacionalnoj razini. 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja