Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Aaron Younger, reprezentativac Australije novi igrač Juga

02.06.2014.


Vaterpolski klub Jug CO i australski reprezentativac Aaron Younger, dogovorili su suradnju koja će i službeno biti zaključena potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora, nakon što igrač obavi liječničke pretrage u poliklinici MarinMED.

 

 

 

Younger, danas dolazi u Dubrovnik na pripreme Australske reprezentacije, tako da će se kroz pripreme Australije, pod nadzorom izbornika Elvisa Fatovića, svi ljubitelji vaterpola i navijači Juga imati prigodu upoznati sa kvalitetom nove akvizicije Juga.

 

 

 

- Riječ je o modernom igraču, dešnjaku, kojega se može koristiti na nekoliko pozicija, ali najvažnije od svega jest da će nam pomoći u ubrzanju tranzicije iz obrane u napad i obratno. Pratimo ga već neko vrijeme i analizirali smo njegove igre na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a i informacije iz Mađarske gdje je proveo jednu sezonu su više nego pozitivne.

 

 

 

Naravno da smo imali i informacije od izbornika Australije Elvisa Fatovića koji nas je obavijestio kako, posebno u obrani, ispunjava sve zadaće koje se stave pred njega – kazao nam je Miho Bobić, trener Juga.

 

 

- Aaron je odličan igrč, za mene jedan od najuniverzalnijih igrača na svijetu. Ono što posebno ističem jest da se radi o odličnom šuteru i izvrsnom plivaču, ali prije svega dobrom i skromnom mladiću. Ima 23 godine i uvjeren sam da će Jug s njim dobiti na širini, a kao izbornik Australije očekujem od njega da nastavi s napretkom, pogotovo igrajući jake utakmice LEN Lige prvaka – izjavio je za jug.hr Elvis Fatović, izbornik Australije.

 

 

 

Aaron Younger je rođen 25. rujna 1991. godine u Perthu. Visok je 193 cm, a težak 100 kg. Prvi međunarodni nastup zabilježio je 2009. godine kao a imao je 17 godina. Još kao junior,

 

 

 

Younger je 2010. godine impresionirao na Svjetskom prvenstvu gdje je Australija osvojila sedmo mjesto. Kasnije te godine je počeo igrati za mađarski Szeged, kako bi poboljšao svoju igru do Londona 2012. Riječ je o igraču desne strane kojega se može koristiti i kao beka, a kao i većina Australaca plivačke predispozicije su mu jača strana, čime će zasigurno pojačati ritam Jugove igre u sljedećoj sezoni.

 

 

Rikard Kužnin

 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja