Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Dan Općine- Nardelli: Život u Župi će biti još bolji

26.05.2014.


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u velikog dvorani općinske zgradu u Srebrenom  danas je bilježen Dan općine Župa dubrovačka i obljetnica oslobođenja.

 

 

 

Na svečanoj sjednici okupljene laureate i goste, među kojima su bili dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, saborski zastupnici Branko Bačić, Frano Matušić i Ivo Šimunović, te načelnici Konavala, Dubrovačkog primorja i Stona Luka Korda, Nikola Knežić i Vedran Antunica, kao i predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Niko Bulić,najprije je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Mato Previšić.

 

 

 

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli u svom je obraćanju posebno je naglasio investicije u župski turizam i to tvrtke Hoteli dubrovačka rivijera u Mlinima i Srebrenom, dodavši kako Hoteli Plat čekaju novog vlasnika, kao i kompleks Kupara, koji će odabirom investitora postati bitna destinacija domaćeg i svjetskog turizma. 

 

 

-  Život u Župi dubrovačkoj će biti još bolji nego što je sada. Župa je dugi niz godina čekala da se realiziraju investicije, a sada su one konačno krenule.  Uvjeren sam kako Župu dubrovačku čeka svjetla budućnost. Otvorit će se brojna radna mjesta, a Župa će uskoro dobiti sve što njeni žitelji i zaslužuju, kazao je Nardelli.

  

 

 

Najavio je i skoru izgradnju trgovačkog centra, poslovne zgrade tvrtke Brenum i manjeg hotela Subrenum u Srebrenom, kao i kongresnog centra kapaciteta oko dvije tisuće ljudi na prostoru kampa u Kuparima  

 

 

 

Župan Nikola Dobroslavić pozdravio je najavljene investicije u Župi, a saborski zastupnik Branko Bačić je rekao kako je Župa dubrovačka dokaz kako općine mogu uspješno samostalno djelovati.  Konavoski načelnik Luka Korda (HDZ) rezultate izbora za Europski parlament je nazvao prvim poluvremenom, najavljujući nastavak na predsjedničkim te parlamentarnim izborima. Posebno se osvrnuo na zajedništo koje je pokazano kroz pomoć poplavljenoj Slavoniji. Dan Općine Župljanima je u ime Grada Dubrovnika čestitao i Niko Bulić.

 

 

 

 

Svečana sjednica bila je prigoda i za uručenje općinskih nagrada i priznanja a ovogodišnji dobitnici su  Centar za rehabilitaciju Josipovac, Judo klub Župa dubrovačka, te košarkaš Ante Tomić. U ime nagrađenih zahvalila se ravnateljica Marina Sambrailo, a otac košarkaša Tomića, je prenio želju svoga sina, da se novac u iznosu od 5 tisuća kuna koji je dio nagrade donira za pomoć stradaloj Slavoniji.

 

U prigodnom dijelu programa nastupila je župska klapa Subrenum.

 

Sjednici je prethodio nastup Limene glazbe Župe dubrovačke i Župski mažoretki ispred zgrade općine. Jutros su i položeni vijenci na spomen ploče diljem Župe dubrovačke.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja