Utorak, 26. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Na Pelješcu završeno osposobljavanje općinskih stožera zaštite i spašavanja i vatrogasnih zapovjedništava

24.05.2014.


U proteklom tjednu službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje proveli su osposobljavanje članova stožera zaštite i spašavanja te vatrogasnih zapovjedništava  svih peljeških općina, Općine Dubrovačko primorje i Općine Mljet. S ovim je općinama u našoj županiji završen program koji se u protekla dva mjeseca provodi po svim jedinicama lokalne samouprave, s ciljem podizanja organizacijske spremnosti za slučaj velike nesreće ili katastrofe.

 

 

 

Domaćini osposobljavanja proteklog tjedna bile su općine Trpanj i Ston, pa se tako osposobljavanje za općine Orebić, Janjina i Trpanj održalo u organizaciji Općine Trpanj, dok je osposobljavanje za Općine Ston, Dubrovačko primorje i Mljet organizirano u stonskoj vijećnici.

 

 

Program je kao i do sada uključivao upoznavanje sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u jedinicama lokalne samouprave,  odnosima s javnošću u kriznim situacijama, te stožernim upravljanjem u kriznim događajima, nakon čega je sudionicima prezentirana studija slučaja jedne od poplava u dolini Neretve, da bi na kraju stečeno znanje i prethodno iskustvo pokazali u simulacijskoj vježbi zamišljenog potresa na području njihovih jedinica lokalne samouprave.

 

 

Ova osposobljavanja temelj su daljnjeg zajedničkog rada jedinica lokalne samouprave i Državne uprave za zaštitu i spašavanje na podizanju kvalitete sustava zaštite i spašavanja na lokalnoj razini.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja