Petak, 3. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Svečano obilježen početak radova na izgradnji osnovne škole s dvoranom u Orebiću

09.05.2014.


Župan Nikola Dobroslavić nazočio je svečanosti obilježavanja početka radova na izgradnji 30 milijuna kuna vrijedne osnovne škole sa školskom dvoranom u Orebiću.

 

 

Ovaj projekt predviđa rekonstrukciju i dogradnju postojeće školske zgrade, izgradnju sportske dvorane, te otvorenog igrališta sa svlačionicama i sanitarnim čvorovima. Učenicima će u rekonstruiranoj školi na raspolaganju biti ukupno 15 učionica što uključuje i posebne kabinete za predmetnu nastavu. Planira se kako će nova školska zgrada biti završena u roku od 18 do 24 mjeseca.

 

 

Za financiranje projekta Dubrovačko – neretvanska županija će izdvojiti 3 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije 18,5 milijuna kuna, Središnja europska banka preko resornog ministarstva 5 milijuna kuna te Općina Orebić 3,5 milijuna kuna.

 

 

Prilikom boravka u Orebiću, a sve u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Orebić, župan Nikola Dobroslavić svečano je otvorio novoobnovljene prostore potkrovlja Pomorskog muzeja franjevačkog samostana Gospe od Anđela. Samostan sad raspolaže s povećanim fundusom maketa jedrenjaka te zavjetnih slika i reljefa iz razdoblja od 16. do 20. stoljeća.
 

 

Svečanostima su nazočili i saborski zastupnici Branko Bačić, Frano Matušić, Ivan Šimunović i Mladen Marelić te općinski načelnik Tomislav Ančić i v.d. pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja