Ponedjeljak, 21. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Važnost energije vjetra - WISE POWER

05.05.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija ima veliki potencijal kada je riječ o korištenjima alternativnih izvora energije i razvojna agencija DUNEA radi na nekoliko projekata u tom smjeru. Najnoviji WISE POWER - ''Uključivanje društva i poticanje iskorištavnja enerije vjetra'', osnovni naglasak stavlja na iskorištavanje energije vjetra.

 

 

Danas je tako, u Hotelu Lero, počeo prvi sastanak projektnih partnera koji će u naredna dva dana razraditi daljnje korake u provedbi ovog projekta. Sudionike skupa pozdravio je i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

 

 

 

Projekt nastoji izraditi i promovirati Smjernice društvene prihvatljivosti (Social Acceptance Pathways – SAP) i procese aktivnog uključivanja zajednice u planiranje, rad i eksploataciju energije vjetra. Također, radit će se na iznalaženju alternativnih oblika financiranja i upravljanja te smanjivanja administrativnih prepeka u realizaciji projekata iskorištvanja energije vjetra.

 

 

DUNEA u projektu WISE POWER sudjeluje kao jedan od partnera, dok je glavni partner Europska asocijacija za energiju vjetra (EWEA), sa sjedištem u Bruxellesu. Financiran je kroz program CIP Intelligent Energy Europe 2013 (CIP IEE 2013). Ukupni budžet  je 1,5 milijuna eura (oko 11,5 milijuna kuna), dok je budžet kojim raspolaže DUNEA za aktivnosti na području DNŽ  36.690 eura (oko 275.000 kuna).

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja