Petak, 29. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: FestiWine: Nagrada za najbolje vino ide u Komarnu

27.04.2014.


Sinoć je i službeno završio Dubrovnik FestiWine te su na završnoj večeri u restoranu Klarisa proglašeni pobjednici Dubrovnik FestiWinea, osvajači Dubrovnik FestiWine Trophy 2014.


 

 

U utorak i srijedu, 22. i 23. u hotelu Lapad održalo se natjecanje/ocjenjivanje vina. Ocjenjivački sud bio je sačinjen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, pisaca, novinara, bloggera, vinskih trgovaca, promotora vina i vinske kulture, a na čelu suda je bio Bojan Kobal koji posjeduje službenu licencu za ocjenjivanje vina,  redovito sudjeluje na brojnim svjetskim natjecanjima, a zaposlen je kao enolog u najstarijoj vinariji u Sloveniji Ptujska klet.


 

 

Pobjednik ocjenjivanja vina Dubrovnik festiWine Trophy 2014. je plavac mali 2011., vinogorje KOMARNA, Poljopromet d.o.o.


 

O pobjednicima festivala te o dodjeli FestiWine Trophy-a odlučilo je petnaest sudaca i to: Anna Aga (Grčka), Chris Alblas (Nizozemska), Vitomir Andrić (Hrvatska), Boris Bernašek (Hrvatska), Staša Cafuta Trček  (Slovenija), Dušan Jelić, (Bih/Južnoafrička Republika/Srbija), Lars Torstenson (Švedska/Francuska), Dominique Vrigneau (Francuska/Velika Britanija), Željko Suhadolnik (Hrvatska), Tomaž Sršen (Slovenija), Quentin Sadler (Velika Britanija), Aleksandar Noršić (Hrvatska), Angela Muir (Velika Britanija) Bojan Kobal (Slovenija) i Darrel Joseph (Velika Britanija). 

Pobjednike je proglasio Vido Bogdanović, tajnik ocjenjivačkog suda, a diplome najboljima su uručili sponzori te je na kraju diplomu za najbolje vino, pobjedniku, Polljoprometu, predao Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

 

.


Proglasili su se i pobjednici današnjeg događanja Spoj na slijepo – gdje se tražilo županijsko vino koje najbolje ljubi stonsku kamenicu, te je žiri podjednak broj bodova dao trima vinima – sve redom pobjednicima – malvasija Metković, grk Bire i pošip Intrada Krajančić. Sva ova 3 vina dobit će markicu – In love with Ston oyster 2014.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja