Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTO: Do sezone se otvaraju Mlini i Orlando, koji ulazi u Sheraton

25.04.2014.


Prigodnom svečanošću danas je i službeno obilježen početak radova na hotelu Orlando u Srebrenom i hotelu Mlini u Mlinima, vrijednih oko 50 milijuna eura.

 

 

- Ovo je jedno od najvećih ulaganja u turizmu u Hrvatskoj koje u ovoj godini iznosi ukupno 410 milijuna kuna. Iako je dobro da u strukturi vlasništva ima stranog kapitala,  okosnica je ipak domaći, pa me veseli  činjenica da su u ovom poslu domaći poduzetnici. Cilj nam je od turizma izvući maksimum i uvući u njega i druge djelatnosti. Vidjet ćete da se od turizma možemo puno više zaraditi, kazao je ministar turizma RH Darko Lorencin.

 

 

Naglasio je i veliki potencijal turizma u Župi dubrovačkoj bitan za čitavu državu, te najavio kako će obvezujući natječaj za Kupare biti raspisan oko 15. svibnja, a za tridesetak dana i glavni natječaj za Hotele Plat.

 

 

Anđelko Leko, domaćin i predsjednik Uprave HUP-a, koji je vlasnik Hoteli dubrovačka rivijera u okviru koje su hoteli Astarea i Mlini izrazio je zadovoljstvo što je njegova kompanija uspjela riješiti većinu problema i nakon punih deset godina pokrenula investicije.

 

 

- Nailazili smo na puno imovinsko-pravnih, urbanističkih, zakonskih i konzervatorskih problema koje smo najvećim dijelom riješili. Ostalo nam je još sređivanje papira za vile Jadranka i Srebrenka, Češke banje, te Poslovno-garažni objekt i nadamo se da ćemo uz pomoć Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Župa dubrovačka, ali i Ministarstva turizma i to riješiti kako bi Srebreno dobilo svoj uređeni i potpuni izgled, kazao je Leko, te nastavio:

 

 

 

- Iako smo često bili na meti kritika zbog sporosti i mnogi su na optuživali da samo želimo preprodati te nekretnine. Sada će novi hotel Mlini imati 95 soba sa 4 ili 5 zvjezdica, a Orlando 250 soba na razini 5 zvjezdica, veliki wellness, jednu od najvećih kongresnih dvorana u Hrvatskoj, restorane, bazene, teniske terene i sve što je potrebno za jedan vrhunski kompeks koji bi za trebao biti gotov do iduće turističke sezone.

 

 

Predsjednik Uprave Hoteli dubrovačka rivijera Kristian Šustar izvjestio je nazočne kako su pri kraju pregovori s kompanijom Starwood da hotel Orlando uđe u lanac Sheraton.

 

 

Načelnik Župa dubrovačka  Silvio Nardelli i dubrovačko-neretvanski  župan Nikola Dobroslavić izrazili su zadovoljstvo što je krenula ovakva turistička investicija.

 

 

- Jako nas veseli obnova ovih hotela koji su uvijek bili srce Župe i Župa je uvijek s njima živjela, kazao je Nardelli. Župan Dobroslavić naglasio kako mu je drago što je srušen stari hotel Orlando koji je bio simbol nekih drugih vremena koji su za nama.

 

 

Gosti na čelu s ministrom Lorencinom su obišli novoizgrađene bungalove hotela Astarea, te gradilišta u Mlinima i Srebrenom.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja