Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Uspostava Tematske turisičke ceste Neretva, pa Korčula, Mljet, Lastovo, Primorje i Konavle

21.04.2014.


Župan Nikola Dobroslavić i direktorica DUNEA-e Melanija Milić, sa suradnicima, održali su u Opuzenu radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima s područja Neretve, a vezano uz inicijativu Dubrovačko-neretvanske županije za uspostavu Tematske turističke ceste u dolini Neretve.

 

 

Naime, nakon što su prošle godine krenule aktivnosti na uspostavi prve tematske ceste u županiji i nakon što je ona u ožujku službeno i proglašena za područje Pelješca, Županija i DUNEA kreću u formiranje nove ceste za područje Neretve.

 

 

Sudionici skupa su prihvatili ideju i nastavit će raditi na ovom projektu, čiji je prvi idući korak prikupiti prijave potencijalnih sudionika, koji će, da bi poslati članovi, morati zadovoljiti uvjete iz Pravilnika o tematskim turističkim cestama Dubrovačko – neretvanske županije.

 

 

Pravilnik uređuje definiciju tematskih turističkih cesta koje se još planiraju na Korčuli, Mljetu, Lastovu, Primorju i Konavlima; ponudu na cesti, minimalne uvjete za proglašenje ceste, minimalne uvjete koje moraju ispunjavati subjekti koji se uvrštavaju u sadržaj ceste te minimalne uvjete za pružanje ugostiteljsko-turističkih usluga na cesti te proglašenje ceste.

 

 

U Opuzenu je sudionicima predstavljen i vizualni identitet za ruralno područje Dubrovačko-neretvanske županije, koje će se kao osnovno rješenje dalje primjenjivati na svako pojedino područje. Za Pelješac je, tako, vizual dopunjen grozdom, a za Neretvu će se u tijeku formiranja staze izraditi logo s tipičnim obilježjem tog područja.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja