Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

AUTOBUSNA TRAKAVICA: Odlazi li Libertas iz Župe i Konavala

19.03.2014.


Grad Dubrovnik do lipnja, kad  gradskom prijevozniku JP Libertas ističe kredit za autobuse kod Europske banke za obnovu i razvoj Dubrovnik  neće ukidati autobusne linije prema Župi dubrovačkoj i Konavlima. Rekao je to danas dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, te nastavio:

 

- Ali nakon šestog mjeseca mi se trebamo pripremiti za drugu fazu Libertasa. Autobusni kolodvor je prva faza, a druga faza su dvije poslovne jedinice. One sada mogu biti u okviru Libertasa, ali sa realnim izvorima troškovima. Međutim ako susjedne općine ne mogu plaćati, taj se novac treba Libertasu osigurati iz fonda za susjedne općine, a što će odobriti dubrovačko Gradsko vijeće.

 

Također je rekao kako će Konavlima i Župi pismeno poslati prošlogodišnje troškove, a analizom autobusnih linija prema tim krajevima, te procjenu troškova ukoliko dovedu nove prijevoznike.  Dodao je kako bi novi autoprijevoznici bili povoljni za općine, ali ne i za stanovnike Župe i Konavala, jer se u tom slučaju ne bi mogli voziti s jednim pokazom i u Konavlima, Župi i po Gradu kao i do sada. 

 

Najavljujući i preseljenje Remize iz kompleksa  Radeljević u Komolac, Andro Vlahušić je rekao kako  Župa dubrovačka i Konavle imaju i obavezu osiguravanja prostora za tzv. mini remizu za dvadesetak Libertasovih autobusa koji će prometovani kroz te dvije općine.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja