Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Agrometeorološke radionice o zaštiti okoliša i poljoprivredi, te šumskim požarima

18.03.2014.


Hrvatsko agrometeorološko društvo je znanstvenostručna udruga meteorologa, agronoma i šumara koja potiče i promovira sve grane agrometeorološke znanosti predavanjima na agrometeorološkim seminarima i radionicama. Dubrovačko-neretvanska županija prepoznata je kao područje s velikim brojem izravnih i neizravnih korisnika agrometeorologije i to zbog prioritetne skupine korisnika koji se odnose na poljoprivredu i zaštitu šuma od požara.

 

 

 

U sklopu programa "Agrometeorologija u službi korisnika" organiziraju dvije cijelodnevne agrometeorološke radionice "Zaštita okoliša i poljoprivreda" (22. 3. 2014.) i "Zaštita okoliša i šumski požari" (24. 3. 2014.). Radionice će se održati u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku, Branitelja Dubrovnika 41, s početkom u 8.30 sati.

 

 

- Osigurali smo predavanja stručnjaka iz inozemstva jer uoči naših radionica organiziramo i sastanak EU projekta: COST Action ES 1106 Assessment of European Agriculture Water use and trade under climate change (EURO-AGRIWAT). Od domaćih predavača, uz ostale, izlagat će Marko Vučetić, dipl. ing. i mr. sc. Dražen Kaučić, koji uz to što rade u DHMZ-u, sudjeluju u radu emisije Plodovi zemlje, Lovro Kalin, dipl.ing., zaposlenik DHMZ-a i voditelj vremenske prognoze na HRT-u, prof. dr. sc Milan Mesić i prof. dr. sc. Tomislav Ćosić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Željko Španjol sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Tea Blažević, dipl. ing., voditeljica vremenske prognoze na RTL Televiziji. Detaljan program i popis predavača šaljemo u privitku, poručuju organizatori.

 

 

 

U sklopu radionica obilježit ćemo i Svjetski dan šuma (21. ožujka), Svjetski dan voda (22. ožujka) i Svjetski meteorološki dan (23. ožujka) stručnim izletom u Konavle, 23. ožujka 2014., a dr. sc. Željko Prgomet i mr. sc. Stanislav Štambuk pokazat će rezidbu u masliniku. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja