Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica u EP-u: Iseljavanje mladih iz ekonomskih i političkih razloga uvijek je loše i gubitak za RH

14.03.2014.


Zastupnici Europskog parlamenta usvojili su izvješće o prijedlogu Direktive Europskog parlamenta i Vijeća o mjerama za lakše ostvarivanje prava radnika u kontekstu slobode kretanja radnika, a zastupnica Dubravka Šuica je podržala navedenu direktivu te je obrazložila važnost usvajanja ovakve regulative za  Hrvatsku.

 

 

"Podržala sam ovu direktivu ne zato što želim da mladi napuštaju Hrvatsku i odlaze jer se u prošlosti pokazalo loše za Hrvatsku bilo  iz ekonomskih bilo  iz političkih razloga. Unija se temelji na demokratskim vrijednostima i slobodnom kretanju ljudi, roba i usluga, a Hrvatska kao najnovija članica EU podržava ova temeljna načela i zato želimo da i naši građani uživaju u istim slobodama kao ostali građani EU", naglasila je Šuica.

 

 

Samo 3 posto građana EU koristi institut mobilnosti radne snage, a zastupnica Šuica nedavno je poslala upit Europskoj komisiji vezan uz rezultate provedenog referenduma o zabrani slobode kretanja radnika u Švicarskoj budući da se Hrvatska našla u diskriminirajućem položaju, jer se zabrana slobode kretanja odnosi samo na jednu članicu EU, Hrvatsku.  

 

 

"Ovom Direktivom osigurava se pravo za sve građane Europske unije, bez obzira na mjesto prebivališta, državu članicu i ostvarivanja radnog odnosa te zbog toga želim podržati temelje jednakosti i osigurati prevenciju bilo kakvog oblika diskriminacije", zaključila je Šuica. 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja