Subota, 23. siječnja 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTO: Premijer Milanović u pratnji župskog načelnika Nardellija obišao Kupare

03.03.2014.


Kompleks Kupara je zanemaren barem 19 godina. Hrvatska država, odnosno njezine vlasti su odgovorne jer se ovdje nije ništa događalo, posebno u prošlom desetljeću kad je bilo vrijeme konjukture. Ova je Vlada u dvije godine napravila kompleksan pravni posao i sve je spremno za investiciju. Računamo da bismo do kraja proljeća trebali imati jasnu situaciju tko će ovdje dobiti koncesiju i pravo građenja na 99 godina, uložiti više stotina milijuna eura, te otvoriti barem 300 radnih mjesta.

 

 

 

Kazao je to danas hrvatski premijer Zoran Milanović nakon obilaska dijela bivšeg vojnog odmarališta Kupari za koji su Državni ured za upravljanje državnom imovinom i Ministarstvo turizma početkom veljače objavili javni poziv za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina.   

 

 

 

Premijer je potvrdio kako je tijekom neobvezujećeg dijela natječaja pristiglo više ozbiljnih ponuda te da bi kompleks prve goste mogao primiti već 2016. godine.

 

 

 

I investiciju u Kuparima Milanović vidi kao jedan od bitnih projekata koji će doprinijeti ekonomskom oporavku Hrvatske, te kako će rad odnosno nerad države rezultirati investicijama ili neinvesticijama.

 

 

-  Ekonomska i financijska situacija u državi nije jednostavna,  BDP i dalje stagnira, ali očekujemo da u ovoj i sljedećoj godini počne konačno rasti, naglasio je premijer Milanović.

 

 

U pratnji predsjednika Vlade bili su ministar turizma Darko Lorencin i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, te načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli koji je s gostima obišao pet nekretnina koje se daju u koncesiju hotele Grand, Kupari, Pelegrin, te Goričina I i II.

  

- Prošle smo jeseni uspjeli 'ubrati' manji iznos od najma dijela Kupara. Ove smo ruševine bili iznajmili za snimanje filma strave i užasa, rekao je premijeru predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović nakon obilaska kuparskih ruševina. 

 

- Drago mi je da premijer danas obišao Kupare i na taj način dao na značenju ovoj velikoj investiciji, bitnoj za Župu dubrovačku, ali i čitavu državu, kazao je načelnik Nardelli, koji je također član Povjerenstva za ocjenu prijava,  dodajući kako će ponude prikuljati do 9. ožujka, nakon čega bi tebalo krenuti i raspisivanje natječaja.

 

 

 

Dubrovačko-neretvansku župan Nikola Dobroslavić na sjednici Županijske skupštine izrazio je nezadovoljstvo činjenicom što je premijer Zoran Milanović došao u Župu a da nije o tome obavijesti županijsku upravu. -  O posjeti premijera saznao sam s portala, kazao je župan.

 

 

Za razliku od župana Dobroslavića, župski načelnik Nardelli je znao za posjet hrvatskog premijera Kuparima. – Meni je iz Vlade taj posjet najavljen, kratko je kazao Nardelli, dodajući kako je premijer Milanović u Župi bio zapravo vrlo kratko, nekih 45 minuta i vratio se u Zagreb. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja