Utorak, 2. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Načelnici Župe i Ravnog kod župana o vodoopskrbi Ivanice

27.02.2014.


Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s načelnicima općina Župa dubrovačka i Ravno Silviom Nardelli i Andrijom Šimunovićem razgovarao o problemu vodoopskrbe i odvodnje naselja Ivanica u susjednoj BiH.

 

 

 

 

Naime, riječ je o problematici prostora koje graniči s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Općinom Župa i koja je time zanimljiva i hrvatskoj strani.

 

 

 

 

Kako se navodi u priopćenju iz Tajništva Županije, načelnik Ravnoga Šimunović govorio je o naporima te općine iz Federacije BiH da riješi dva velika problema Ivanice- vodoopskrbu i odvodnju. Kazao je kako ni u kom slučaju neće biti štetnih posljedica po DNŽ i Župu te da je stoga spreman da se oko rješavanja problema dogovara s hrvatskom stranom i da u javnosti zajedno nastupaju obje strane.

 

 

 

 

Šimunović je izložio viziju rješenja ova dva problema te je govorio što je o tome razgovarao s predstavnicima Grada Dubrovnika te tvrtke „Vodovod“.

 

 

 

 

Načelnik Župe Nardelli naglasio je kako Općina priprema projekt navodnjavanja, a koji bi  mogao biti dijelom sustava vodoopskrbe Ivanice. Naglasio je pritom kako Župa ima interes oko svega što se događa na platou Ivanice s kojom graniči.

 

 

 

 

Župan Dobroslavić kazao je kako je DNŽ zainteresirana za pitanje Ivanice, ali i oko suradnje gradova i općina iz DNŽ s Općinom Ravno. Za pitanje vodoopskrbe i odvodnje tog naselja župan je naglasio kako o tome trebaju razgovarati županije iz dvije države, granične općine, ali i komunalne tvrtke na nacionalnoj razini u obje države.

 

 

 

-Treba iznaći rješenje koje će riješiti problema na Ivanici i osigurati da ne bude nikakvih negativnih utjecaja po područje DNŽ- zaključio je župan.

 

 

 

Na sastanku je dogovoreno kako će Općina Ravno organizirati sastanak svih zainteresiranih strana i institucija „kako bi se problem stavio na dnevni red utvrdilo kako ga riješiti“.                                                                      

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja