Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTO: Općinsko vijeće: Župa dubrovačka dobija Civilnu zaštitu

27.02.2014.


Članovi Općinskog vijeća Župe dubrovačke prihvatili su na današnjoj sjednici smjernice za organizaciju i razvoj sustva zaštite i spašavanja.

 

 

Kako je rečeno na sjednici, novim ustrojem, Civilna zaštita je prešla u nadležnost jedinica lokalne samouprave. Prema tome Općina Župa će imati jednu postrojbu pripadnika Civilne zaštite a koja će biti za opću namjenu.

 

 

 

 

-  Dok druge jedinice lokalne samouprave imaju velike probleme s organiziranjem postrojbe, u Župi je to odrađeno bez problema i možemo slobodno reći da smo pioniri u ustroju Civilne zaštite. U župsku Civilnu zaštitu okupilo se 16 mladića, koji već volontiraju i okupljaju se oko župskih udruga Kurenat, Hvala što postojiš, te DVD-a. To su ljudi od tridesetak, četrdeset godina, koji za članstvo u postrojbi neće primati nikakvu naknadu, već će raditi na volonterskoj osnovi. Centar 112 trebao bi u travnju organizirati obuku za njih, objasnio je na sjednici župski načelnik Silvio Nardelli.

 

 

 

Općina će pripadnicima te postrojbe, organizirani u jednu skupinu i tri ekipe, u skoro vrijeme osigurati osobnu i skupnu opremu, te se uskoro može očekivati i smotra postrojbe i stožera.

 

U Stožeru zaštite i spavašavanja već su imenovani zamjenik općinskog načelnika Mirko Maslać koji je predsjednik, zamjenik mu je Nikola Miloslavić, zapovjednik DVD Općine Župa dubrovačka, te Niko Benić iz Župa dubrovačka d.o.o., Ivo Lise direktor Groblja Dubac d.o.o i Irena Džamastagić, liječnica u Zdravstvenoj stanici Srebreno.

 

U prihvaćenim smjernicama, uz ostalo, se navodi kako na području Župe nema nijedno izgrađeno sklonište osnovne zaštite, te da će se nastojati predvidjeti njihova gradnja kod izgradnje novih objekata.

 

 

 

Istaknute su i župske udruge građana od značaja za zaštitu i spašavanje i to su: Lovačko društvo Župa iz Mandaljene, Športsko-ribarski klub Felun Zavrelje, Ronilački klub Župa dubrovačka Mlini, HGSS Dubrovnik, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, te Udruga dobrovoljnih davatelja krvi „Hvala što postojiš“.

 

Na sjednici nije bilo vijećničkih pitanja.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja