Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Projektni sastanak 66,3 milijuna kuna vrijednog projekta HERA

13.02.2014.


Pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo, koordinatorica projekta HERA za Dubrovačko-neretvansku županiju, i članice projektnog tima Jelena Dadić (DNŽ) i Franica Miloš (DUNEA) sudjelovale su u Zadru na prvom partnerskom sastanku povodom početka provedbe projekta HERA.

 

 

 

Projekt HERA - „Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana“ jedan od dva projekta financirana u Hrvatskoj u sklopu Programa jadranske prekogranične suradnje Europske unije na prvom pozivu za strateške projekte. Ukupna vrijednost projekta je 66,3 milijuna kuna, a ukupno vrijeme trajanja projekta je 29 mjeseci.

 

 

 

Cilj projekta HERA je razviti, unutar jadranskog područja, zajedničku prekograničnu platformu za upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu i njegovu promidžbu. Projektom će se definirati metodologija za dosezanje standarda i dodjelu oznake za jadransku destinaciju kulturnog turizma naziva HERA. Izvodivost spomenute metodologije ispitivat će se kroz provedbu pilot projekata na teritorijima projektnih partnera, tj. kreaciju kulturnih ruta koje bi obuhvaćale infrastrukturno obnovljene elemente kulturnog nasljeđa te opremanje centara za posjetitelje.

 

 

 

Pilot projekt za DNŽ u  projektu   je uspostava Centra za selektivne oblike turizma u Pločama.

Hrvatski partneri na projektu su Zadarska županija, koja je nositelj projekta, te Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska , Istarska  i Primorsko-goranska županija. Prekogranični partneri na projektu su Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona i Grad Bihać (BiH), Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, Albanski razvojni fond, Općina Postojna i Općina Piran (Slovenija), Ministarstvo ekonomije Republike Srbije, Provincija Rimini, Provincija Ravenna, Sveučilište Foggia, Regija Abruzzo, Consortium Europe Point Teramo (Italija) i Regija Jonski otoci (Grčka).

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja