Petak, 1. srpnja 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Završena Caritasova akcija s Anom Konjuh: Sugrađanin s invaliditetom dobio automobil

09.05.2022.


Uspješno je završen fundraising izazov  “Serviram as za novi start” koji je s Caritasom Dubrovačke biskupije pokrenula tenisačica Ana Konjuh, a zahvaljujući kojem je kupljen i registriran posebno prilagođeni automobil te je predan potrebitom sugrađaninu sa stanjem tetraplagije kako bi mogao ići na terapije.

 

Ukupno je prikupljeno 168.575,95 kn,  a u akciji je sudjelovalo 178 pojedinaca, obitelji i poduzeća. Emotivnoj predaji automobila nazočila je  Antonia Konjuh, u ime svoje sestre Ane, koja se s teniskog turnira javila putem video poziva. Predaji automobila su uz Aninu sestru, nazočili predstavnici Caritasa, don Vilim Petrović koji je predvodio molitvu zahvale i blagoslova te predstavnici autokuće i osiguravajućeg društva.

 

Ovim velikim korakom obitelj je dobila novu priliku za samostalan odlazak na potrebne terapije, vježbe i obiteljsko zajedništvo izvan četiri zida bolesničke sobe.  “Hvala svima koji ste na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji. Ovaj prilagođeni automobil uvelike će nam olakšati skrb za našega supruga i tatu. Svi se bojimo bolesti i patnje, ali kad se ona dogodi jedino nam preostaje prigrliti taj križ i nositi ga. Tako smo i mi uz našeg najmilijeg. Uz njega i s njim, do volje Božje”, kazala je obitelj mladića. “Nije nam bilo lako kucati na vrata i tražiti automobil s kojim bi mogli poći na duže putovanje na terapije izvan Dubrovnika kao i posuditi auto od prijatelja kako bi ga samo mogli dovesti do mora na terapiju plivanja. To je ponekad puno teža bitka nego biti 24 sata uz bolesnika. Zato još jednom hvala jer ste nam digli jedan veliki teret s naših leđa, kojeg sami ne bismo mogli nikako riješiti.”

 

Iz Caritasa Dubrovačke biskupije poručili su: ‘’Ovaj veliki san postao je stvarnost. Zahvaljujemo od sveg srca svim pojedincima, obiteljima i poduzećima koji su prepoznali Anin i naš poziv, otvorili svoje srce i pružili svoju ruku pomoći našem sugrađaninu i njegovoj obitelji. Zahvaljujemo na darovanom povjerenju. Presretni smo što možemo reći da je izazov došao svome kraju i kako je automobil kupljen i predan obitelji. Sve ovo im neizmjerno znači: otvara nova vrata, olakšava stanje bolesti,  mogućnost samostalnosti i odlazaka na što više terapija i vježbi u njihovoj utakmici života i borbi za poboljšanjem zdravstvenog stanja.’’

 

Ana Konjuh, koja je video pozivom nazočila predaji automobila, izrazila je radost i zadovoljstvo: ”Drago mi je što sam bila uključena u akciju ”Serviram as za novi start” i bila dijelom ove lijepe priče kojom smo pomogli našem sugrađaninu. I sama sam prošla puno operacija te znam kako mogu biti teške određene životne situacije. Uvijek volim pomoći koliko mogu. Hvala svima koji ste se uključili svojim donacijama i svojim doprinosom borbi našeg sugrađanina za njegovu bolju budućnost. Ja mu želim svu sreću i zdravlje!”

 

Akcija se provodila na online platformi ‘’Čini pravu stvar’’ gdje su svojom uplatom izravno na platformi ili na namjenski račun Caritasa, brojni sugrađani i tvrtke još jednom pokazali svoje veliko srce te doprinijeli, svatko sukladno svojim mogućnostima. Sudionici ovogodišnje Feste svetoga Vlaha također su imali priliku dati svoj doprinos, jer su djelatnici i volonteri Caritasa s donacijskom kutijom bili nazočni ispred palače Sponze.

Najčitanije (7 dana)

Župska TZ turističku sezonu počela otkazima
ŽUPKA: Pravi li Nardelli čistku u TZ Općine Župa dubrovačka za svoje pulene
Srednje škole na jugu Hrvatske bez prijemnih ispita


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja