Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio Orebić i Ston

17.03.2018.


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Dubrovačko-neretvansku županiju, pri  čemu je obišao novoizgrađenu zgradu Osnovne škole Orebić sa školsko-športskom dvoranom, financiranu sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Orebić. U Stonu je potom premijer Plenković sudjelovao na sastanku s ribarima i školjkarima na temu marikulture, a s pelješkim školjkarima susreo se i prilikom obilaska štandova na manifestaciji „Dan malostonske kamenice“.

 

 

 

U sklopu obilaska OŠ Orebić održan je i prigodni program, a tom prilikom je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković istaknuo zadovoljstvo uspješno završenim projektom izgradnje nove i moderne škole koja će, kako je rekao, zasigurno pridonijeti ostanku mladih u ovom kraju. Premijer se u svom govoru osvrnuo i na gradnju Pelješkog mosta te izrazio uvjerenje kako će pitanja žalbi biti riješena te će gradnja ovog izuzetno značajnog infrastrukturnog projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i cijelu Republiku Hrvatsku uskoro započeti.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić u svom je govoru zahvalio predsjedniku Vlade RH na dolasku, rekavši kako smo na novoizgrađenu školu u Orebiću svi ponosni jer učenici su dobili uvjete za kvalitetno obrazovanje, a nastavnici za kvalitetan rad.

 

 

„Mislim da je ovaj model financiranja jako dobar model, drago mi je da Vlada počinje razmišljati i o novom konceptu. Mi, primjerice, imamo problem i u OŠ Cavtat, u razgovorima smo s resornim ministarstvom i vjerujem da je upravo to koncept po kojem ćemo rješavati sve ono što nam nedostaje“. Župan je, među ostalim, izrazio uvjerenje i kako će novim Zakonom o otocima Pelješac dobiti sve one uvjete koji mu trebaju da se izjednači s ostalim dijelovima naše županije i cijele naše Domovine.

 

 

Nakon obilaska školjkara u sklopu Dana malostonske kamenice premijer Plenković se sastao s predstavnicima ribara i školjkara, a tema sastanka bili su ribarstvo i marikultura te problemi s kojima se oni susreću, ali i značaj školjkarstva za razvoj turizma, budući da je Pelješac, a posebice Ston, prepoznat po školjkama, prije svega kamenicama.

 

 

Uz domaćine sastanka, župana Nikolu Dobroslavića sa zamjenicima Joškom Cebalom i  Žaklinom Marević, kao i predstavnike Udruge FLAG Južni Jadran i školjkare, u radu sastanka su sudjelovali saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Nikolina Klaić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i načelnici četiriju općina s područja Malostonskog zaljeva.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja