Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Sastanak projekta Funkcionalna regija

09.02.2016.


Na sastanku kojeg je vodila predsjednica Radne skupine promet, zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Marija Vučković, predstavljen je  izvještaj izrađivača Glavnog plana razvoja funkcionalne regije Južna Dalmacija.

 

Naime, tvrtke Trames i Ramboll Denmark trenutačno su u fazi prikupljanja i analize podatke za detaljan pregled postojećeg stanja prometa u regiji. Istaknuto je i kako se suočavaju s problemom nedostatka ili nepostojanja podataka iz područja bitnih za izradu Plana te je naglašena i potreba za suradnjom sa susjednim regijama na razmjeni planskih dokumenata.

 

Na sastanku je predstavljen i tim iz Oikona – Instituta za primijenjenu ekologiju, podugovaratelja izrađivača koji će raditi Stratešku studiju u postupku Strateške procjenu utjecaja na okoliš, kojeg je također potrebno provesti u sklopu izrade Glavog plana razvoja regije. Zajedno sa županijskim Upravnim odjelom za zaštitu okoliša i prirode u narednom će razdoblju definirati sadržaj Strateške studije i uputiti ga na mišljenje svim relevantnim institucijama.

 

Nositelj projekta 'Razvoj funkcionalne regije Južna Dalmacija', vrijednog 6,46 milijuna kuna, je Dubrovačko-neretvanska županija, a 85% ovog iznosa financira se bespovratno putem strukturno-investicijskih instrumenata EU. Projekt traje do kolovoza ove godine, a krajnji rezultat bit će i multi-modalni prometni model s prijedlozima najboljih prometnih rješenja koji će se uvrstiti u prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije i biti podloga za apliciranje za financijska sredsta iz europskih fondova.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja