Četvrtak, 29. veljače 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Lalovac i Vujčić: Situacija u Grčkoj neće utjecati na Hrvatsku

01.07.2015.


Iako su burze, uključujući i Zagrebačku burzu, reagirale na situaciju u Grčkoj, i ministar financija Boris Lalovac i guverner HNB-a Boris Vujčić uvjeravaju da se problemi u Grčkoj neće odraziti na hrvatski bankarski sustav."Situacija u Grčkoj neće se reflektirati na Hrvatsku jer naše banke nisu izložene prema grčkim bankama i tamošnjem gospodarstv"', izjavio je, kako prenosi HRT, ministar financija Boris Lalovac o mogućim posljedicama grčke krize na Hrvatsku.

"Hrvatske obveznice ovise o tome koliko mi ispunjavamo naše uvjete prema Bruxellesu", objasnio je.

"Ono gdje Hrvatska eventualno može profitirati jest da se promet iz grčkih luka preseli u hrvatske luke i da pokažemo da naša infrastruktura može prihvatiti taj teretni promet", smatra.

Da utjecaja na hrvatski bankarski sustav ne bi trebalo biti, kazao je u razgovoru za Novu TV i guverner HNB-a Boris Vujčić.

"Jedini značajniji efekti koji se mogu dogoditi su indirektni efekti od kretanja na deviznom tržištu i tržištu obveznica. Ono što smo danas vidjeli, jest da je tržište na vrlo miran način prihvatilo ono što se dogodilo u Grčkoj, odnosno, zatvaranje banaka i jučerašnju odluku ECB-a o ograničavanju likvidnosti za grčke banke, tako da netko jest deprecirao euro na početku radnog dana, ali nakon toga se vratio", kazao je Vujčić.

Najčitanije (7 dana)

Kako seizmolog komentira potrese na Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja