Srijeda, 23. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Sjednica Otočkog vijeća i dodjela oznake Hrvatski otočki proizvod

16.11.2013.


U Korčuli je održana konstituirajuća sjednica Otočkog vijeća, savjetodavnog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te na svečanost dodjele oznake Hrvatskog otočkog proizvoda.

 

Među 34 člana Otočkog vijeća iz Dubrovačko-neretvanske županije imenovani su saborski zastupnici Branko Bačić i Mladen Marelić te načelnici općina Janjina, Smokvica i Mljet Vlatko Mratović, Lenko Salečić te Đivo Market. Na sjednici se raspravljalo o položaju otoka u situaciji najavljene promjene vezane uz ukidanje područja od posebne državne skrbi. Ministar Branko Grčić, predsjednik Vijeća, kazao je kako su otoci izuzeti iz toga te da će se na njih i dalje primjenjivati odredbe Zakona o otocima.

 

Na svečanoj dodjeli oznake „hrvatski otočki proizvod“ zamjenik župana Davorko Obuljen pozdravio je okupljene te zahvalio jer je upravo Županija izabrana kao mjesto održavanja ove manifestacije.

 

Ministar Grčić dodijelio je 43 oznake HOP, pa je tako sada broj ovih proizvoda porastao na 145 u sedam godina dodjeljivanja. Naime, projekt HOP pokrenut je 2007. godine s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji autohtonih i kvalitetnih proizvoda.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja