Srijeda, 23. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan s dubrovačkim HGSS-om o izradi topografskih karata Mljeta i Sv. Ilije

18.08.2014.


Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za prostorno uređenje i gradnju Nikolina Šišić na radnom su sastanku s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Dubrovnik razgovarali o projektu izrade topografske karte Mljeta i brda sv. Ilija iznad Orebića.

 

Naime, projektom  „Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizma“ financiranog sredstvima Europske unije putem IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora označene su sve tematske planinarske i biciklističke staze po Županiji, pa u HGSS-u žele dodatno pokriti i područje Mljeta te sv. Ilije. Stoga su od župana Dobroslavića zatražili potporu za ovaj projekt koji bi doprinio sigurnosti i turističkoj ponudi.

 

Župan je pohvalio HGSS na realiziranom EU projektu i na svemu što čine za sigurnost građana i turista te je dodao kako će Županija svakako dati potporu njihovom  projektu. Župan je istaknuo da HGSS, kada se i dogodi neki problem, zajedno s ostalim službama maksimalno brzo reagira te je sigurnost po tom pitanju na zaista velikoj razini.

 

U razgovoru je utvrđena važnost kvalitetne pomoći unesrećenima, ali i problem oko nadoknade intervencija. Naime, zakonska regulativa ne omogućuje da se, kao što je slučaj sa zdravstvenim uslugama, intervencija HGSS-a naplati od osigurane osobe. Stoga je bitno da se regulativa promjeni i omogući nadoknada za intervencije HGSS-a.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja