Četvrtak, 9. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Pokop majke biskupa Uzinića

18.08.2014.


Majka dubrovačkog biskupa Mila (Milica) Uzinić pokopana je u nedjelju, 17. kolovoza na groblju sv. Luke u Dubravi, u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Misu zadušnicu i sprovodne obrede u nazočnosti velikog broja vjernika predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolita mons. Marin Barišić. Koncelebrirali su, uz dubrovačkog biskupa mons. Matu Uzinića, šibenski biskup mons. Ante Ivas, franjevački provincijal fra Joško Kodžoman, rektor zavoda sv. Jeronima mons. Jure Bogdan, generalni vikari mons. Petar Palić i mons. Miroslav Vidović te stotinjak svećenika. Nazočio je i kotorski biskup mons. Ilija Janjić.

 

 

 

Prije završnih obreda govore su održali generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Palić, župnik župe sv. Luke u Dubravi don Jakoslav Banić i biskup Uzinić.

 

- U ovom svijetlu promatramo sve 52. godine koje je naša majka darovala obitelji Uzinić, rekao je biskup napomenuvši kako je obiteljski dom zbog liječenja napustila točno na 52. godišnjicu vjenčanja s njihovim ocem. U tom svijetlu promatramo i njezinu smrt ili bolje rečeno počinuće njezina tijela i uzdignuće njezine besmrtne duše Bogu koje se dogodilo na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, otprilike u onim jutarnjim satima, u zoru, kada je otprilike kao hodočasnica ulazila u svetište Gospe Sinjske da bi joj iskazala štovanje i uputila molitvu za zagovor. Uvjereni smo da ju je na kraju onoj posljednjeg životnog hodočašća Gospa također dočekala i uvela u zajedništvo svetih na nebesima.“ To je ujedno i utješna činjenica jer im je pomogla da se njihov pogled mogao uzdići iznad stvarnosti materine smrti, s kojom su suočeni i s kojom se suočavaju.

 

 

 

 

Ispraćaju pokojne Mile nazočile su redovnica iz različitih redovničkih zajednica kao i veliki broj vjernika iz Dubrave, Stožanca, Omiša, Dubrovačke biskupije među kojima su bili i predstavnici političkog života dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

 

 

 

 

Iz Dubrovačke biskupije suosjećanje i podršku biskupu na pokopu njegove majke došli su izraziti svećenici iz svih dekanata, redovnici, redovnice, vjernici koji su pristigli u nekoliko autobusa i više privatnih automobila.

 

 

Angelina Tadić

 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja