Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Županija potpisala Pismo namjere o suradnji s kineskim gradom Chonqingom

16.06.2014.


Župan Nikola Dobroslavić potpisao je Pismo namjere o prijateljskoj suradnji između grada Chonqinga u Narodnoj Republici Kini i Dubrovačko – neretvanske županije s tajnikom generalom Gradskog partijskog odbora Chonqinga Wu Zhenglongom.

 

 

 

Naime, izlaslanstvo Grada Chongqinga predvođeno članom politbiroa CK KP Kine i glavnim tajnikom Chonqinga Sun Zhengcaiem boravilo je u Dubrovačko-  neretvanskoj županiji od 14. do 16. lipnja 2014., a u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

 

 

Župan Dobroslavić poželio je delegaciji prijateljskog Grada Chonqinga dobrodošlicu te ih je upoznao s povijesnim, kulturnim i gospodarskim značajkama Dubrovačko -  neretvanske županije.
 

 

Razgovaralo se i o mogućnosti suradnje na područjima gospodarstva, trgovine, turizma, logistike, poljoprivrede, infrastrukture, obrazovanja i kulture.
 

 

Obje strane usuglasile su se da će poticati uspostavljanje prijateljskih odnosa te promicati sveobuhvatnu suradnju na različitim područjima
 

 

 

Također, ovom prigodom direktor Turističke zajednice Dubrovačko - neretvanske županije Vladimir Bakić potpisao je Pismo namjere s direktorom Uprave za međunarodnu suradnju Grada Chonqinga Zhu Xiyanom. Sastanku je nazočio i zamjenik župana Davorko Obuljen.

 

 

Prilikom posjeta Dubrovačko - neretvanskoj županiji delegacija Grada Chonqinga posjetila je Staru gradsku jezgru, stonsku solanu i grad Ston.

 

 

Grad Chongqing nalazi se na jugozapadu Kine, na gornjem toku rijeke Yangtze, ima 33 milijuna stanovnika te pokriva površinu od 82.401 kvadratnih kilometara i broji 38 općina i županija (autonomnih županija).
 

 

Chongqing je najveći industrijski grad i trgovačko središte u jugozapadnoj Kini te je posebno administrativno područje direktno pod rukovodstvom centralne Vlade.
 

 

Kao član politbiroa CK NP Kine i glavni tajnik komiteta KP grada Chogqinga gospodin Sun vrši dužnost u rangu zamjenika predsjednika Vlade Narodne Republike Kine.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja