Subota, 30. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Blagdan svetog Ilara u Mlinima

22.10.2013.


Prijepodnevno euharistijsko slavlje župnog patrona sv. Ilara u Mlinima u ponedjeljak, 21. listopada predvodio je katedralni župnik dr. don Stanko Lasić u koncelebraciji s još 13 svećenika i župnikom don Grgom Tomićem.

U prvom dijelu propovijedi govorio je o životu i djelovanju sv. Ilara za kojeg sveti Jeronim svjedoči da je bio u ovim krajevima i činio čudesa navješćujući istinu o Isusu Kristu.

Mi živimo u jednom drugom vremenu u kojem ne možemo sv. Ilara koji je živio u 4. stoljeću staviti tako lako za uzor mladima jer je on bio među onima koji su molili i postili živeći u pećinama i čitajući Sveto Pismo, kazao je propovjednik. Iako ga ne možemo nasljedovati u načinu njegovog života možemo ga nasljedovati u vjeri, u njegovoj duhovnosti, u njegovoj predanosti Isusu Kristu i u njegovoj ustrajnosti da unatoč poteškoća i prijetnji ostane vjerni svjedok Isusa Krista bez da mu se za to uzvraća. Pjevanje je predvodio Mješoviti župni zbor pod vodstvom Boža Butigana. Nakon mise slijedila je procesija i blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom, a svečanosti tog čina pridonijeli su vjernici s barjacima.

Večernju misu predslavio je don Hrvoje Katušić, a pjevali su najmlađi vjernici župe sv. Ilara.

Anita Lemo

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja