Utorak, 18. veljače 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Eko apel: Do kada ćemo mi mještani Buića u Župi dubrovačkoj strahovati od zaraze fekalija koje se izlijevaju iz septičkih jama ??

03.10.2013.


- Živimo u Župi dubrovačkoj , na adresi Buići, Put Radovine gdje je u zadnje vrijeme nesnošljivo za živjeti.Problem je u tome što je nekoliko obitelji koji su kupili zemljište i izgradili kuće  za život izveli odvod iz svojih „fosa“ –septičkih jama na zemljište ispod svojih kuća i na taj način ugrožavaju živote  nas ostalih mještana , a što mislimo da je zaista neprimjereno!Ukratko rečeno njihove fekalije  izlaze na tuđe zemljište i kroz prirodne kanale za slivne vode nastavljaju otjecati u potok koji se pruža kroz cijelo Župsko polj.Nekim mještanima u proteklih mjesec dana otrovala su se 4 jagnjića i 2 ovce ! O svemu navedenom izvijestili smo i upoznali Općinu Župa dubrovačka i Sanitarnu inspekciji izišli su na teren i slažu se da je zetečeneo stanje katastrofalno, ali nitko ništa ne poduzima.Pomozite nam , ovdje je više  nije lijepo  živjeti  u strahu smo od zaraznih oboljenja!, stoji u pismu mještana Buića upućenom    Ekološkoj udruzi Eko –centar  Zeleno Sunce.

Ističući kako dijele zabrinutost mještana Buića i cijele Župe dubrovačke zbog tog zaista velikog ekološkog problema koji je opasan i za život ljudi Župe dubrovačke i za život njihovih životinja ekolozi navode:

 -  Nije prvi put da nam se obraćaju mještani Župe dubrovačke , sjećamo se da su nam se pred- prošle godine  obraćali i stanari novoizgrađenih  stambenih zgrada u Župi Dubrovačkoj  gdje također nije riješen problem septičkih jama. Zašto ovaj problem nije riješen i zašto dopuštamoovakoo nešto u 21 stoljeću ?? Ne riješen  problem odvodnje fekalija  u naseljenim mjestima se ne smije događati pogotovo sada kada smo u EU ?? Stoga  molimo Sanitarene inspekcije DNŽ  da žurno reagiraju i očituju se o ovom  ekološkom problemu Buića i Župe dubrovačke, stoji u priopćenju što ga potpisuje Jadranka Šimunović.

Najčitanije (7 dana)

ŽUPSKO VIJEĆE: Načelniku Nardelliju godinama krivo obračunavana plaća
JEDNOGLASNO: Spomenik Župki na šetnici u Srebrenom
HOTEL PELEGRIN: Arhitekti nezadovoljni reakcijom Općine Župa dubrovačka


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja