Petak, 1. ožujka 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica traži pomoć od EU: Neispavano stanovništvo i vojska jedva odolijevaju bujici i poplavama

25.02.2014.

Nakon što je tražila pomoć Europske komisije za ledom opustošeni Gorski kotar i poplavljena naselja, zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica obratila se Parlamentu na plenarnoj sjednici te je ukazala na razmjere katastrofe uzrokovane poplavama u Hrvatskoj tražeći brzu reakciju EU institucija.

 

 

 

„I dok mi ovdje sjedimo, u ovom trenutku tisuće kuća u Hrvatskoj pliva pod vodom, a vojska i neispavano stanovništvo vlastitim snagama brane domove i ovu noć. Stoga očekujem promptnu reakciju i financijsku pomoć EU putem Vlade Republike Hrvatske ne samo pri sanaciji nastale štete, nego i prevencije izgradnjom sustava za odvodnjavanje kako bismo u budućnosti izbjegli neželjene posljedice,“ naglasila  je Šuica.

 

 

Zastupnica Šuica je upozorila da poplave koje su zahvatile Zagrebačku, Sisačko – moslavačku, Karlovačku i Ličko – senjsku županiji nisu jedina prirodna katastrofa koja je zahvatila Hrvatsku u kratkom razdoblju, jer su u Gorskom kotaru led i niske temperature prouzročile štete na elektromreži, obiteljskim nasadima i šumama za čiju obnovu će biti potrebna desetljeća. Dubravka Šuica je zbog toga poručila:  „Agonija tu tek počinje, jer su otapanje snijega i obilne kiše uzrokovale poplave i materijalne štete koje iznose više stotina milijuna kuna, a na tim područjima je proglašena elementarna nepogoda. Iako se od vlade Republike Hrvatske može čuti da je jeftinije iseliti ljude iz tih područja nego sanirati sve i sagraditi adekvatnu zaštitu, smatram da se mudrom alokacijom iz relevantnih fondova može osigurati budućnost ugroženim dijelovima Lijepe naše“, zaključila je Dubravka Šuica.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja