Nedjelja, 27. studenog 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Njemački tuor-operator FTI zainteresiran za Hotele Plat

20.02.2014.


Hrvatski turizam bi uskoro mogao realizirati zajedničke projekte u turizmu uz pomoć Slobodne Države Bavarske, čija se potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Ilse Eigner u četvrtak u Münchenu sastala s hrvatskim ministrom turizma Darkom Lorencinom, izrazivši spremnost na punu i sveobuhvatnu pomoć Bavarske hrvatskim turističkim investicijama koje bi trebale imati pomoć EU fondova.  Kako donosi Slobodna Dalmacija, ministrar Lorencin u Münchenu boravi na najvećem turističkom sajmu odmora, aktivnosti i putovanja FREE u Münchenu, na kojemu je Hrvatska zemlja-parner među 60 zemalja sudionica.


 

 

- Imali smo duži razgovor od planiranoga, analizirali smo gospodarsku situaciju koja je jako zanimala ministricu, posebno za razdoblje od kada je Hrvatska članica EU. Ponudila nam je otvorenu suradnju od strane Slobodne Države Bavarske po pitanju implementacije europskih fondova i realizacije europskih projekata, gdje mi u turizmu imamo poseban segment. 

 

 

 

 

Bavarska ima izrazito jak turizam i velike turističke kapacitete, pa ima veliko iskustvo sa korištenjem tih sredstava. Upoznao sam ministricu a planiranim privatizacijama u turizmu i investicijama, a naglasio sam da nam je želja privući i zainteresirati što više njemačkih investitora u hrvatski turizam, u čemu nam je i njezino ministarstvo spremno pružiti potporu. 

 

 

 

Bavarska ima jako velika iskustva oko realizacije projekata iz EU fondova, a Njemačkoj je interes da se i drugi takvi projekti realiziraju sa što više efikasnosti, pa tako i oni u Hrvatskoj. Računa se sa puno boljom suradnjom između Hrvatske i Bavarske na projektima iz turizma i javnih investicija i to je za nas iznimno važno  kazao je ministar Lorencin nakon uspješnog razgovora s bavarskom potpredsjednicom Vlade.

 

 

Prema pisanju Slobodne Dalmacija, zanimanje za najavljenu privatizaciju Hotela Plat u neformalnim razgovorima s našim turističkim dužnosnicima upravo u Münchenu najavili iz  FTI-ja, četvrtog po veličini tour-operatora u Njemačkoj koji godišnje u svijet šalje oko 3,5 milijuna putnika i ima 1200 zaposlenih u 15 zemalja svijeta. 

 

 

Radi se o iznimno velikom i ozbiljnom turističkom "igraču" u globalnim razmjerima, s godišnjim prihodom od gotovo dvije milijarde eura, pa je njihovo zanimanje za vlasništvo nad turističkim hotelskim kapacitetima u Hrvatskoj dobar pokazatelj promjene investicijske klime nabolje. 

 

 

Tome u prilog ide i javno iskazano zanimanje najvećeg svjetskog touroperatora, njemačkog TUI-ja, za ulaganje u Kupare, dok bi za dva tjedna trebalo biti jasno i tko je zainteresiran za ulaganje u turističke kapacitete Brijuna.

 

Najčitanije (7 dana)

SP KATAR: U Srebrenom i na Stradunu organizirano gledanje nogometnih utakmica


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja