U dubrovačkoj Turističko-ugostiteljskoj školi otvoren je poseban kabinet za kuharstvo i slastičarstvo u kojem budući ugostitelji mogu vježbati kuhati i praviti kolače.
- Praktičnu nastavu smatramo slabijom karikom zbog loše infrastrukture škola u Hrvatskoj i onda se dogodi da kad učenik ode u gospodrastvo nema dovoljnu pažnju od mentora jer oni nemaju toliko vremena koliko učeniku treba da mu se posvete i obrazuju ga. Ovakvi objekti daju priliku da učenik unutar škole osjeti pravi rad, da može samostalno odrađivati zadatke, a profesor ga nadgleda cijelo vrijeme, kazao je ravnatelj škole Antun Perušina, te naglasio:
- Škola bez gospodarstva ne može. Jer ono što učenik dobije u školi i što dobije u gospodarstvu to je recept za kompetentnog zaposlenika.
Uređenje kabineta je koštalo 1,7 milijuna kuna, što je većim dijelom osiguralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a dio Dubrovačko-neretvanska županija, te Turističko-ugostiteljska škola.
Rezanjem vrpce novi kabinet su otvorili dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, te pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa RH Sabina Glasovac koja je istaknula kako u ministarstvu predviđaju potpunu reformu strukturnog ulaganja u ovakve programe.