Nedjelja, 23. lipnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati

14.05.2024.


Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević kao članica stanke Centar postat će nova zastupnica u hrvatskom Saboru, ali ostaje i u namjeri za kandidaturom za dubrovačku gradonačelnicu. Saborsku fotelju prepostio joj je stranački šef Ivica Puljak, inače gradonačelnik Splita.

 

Ističući kako je zahvalna na prilici koja joj se pružila i kako vjeruje da će opravdati dano povjerenje Knežević je kazala:

 

„Borit ću da našim građanima budu što dostupnija njihova prava. Kao odvjetnica dobro zank koliko je u ovoj državi teško ostvariti neko pravo iako ga zakonski imaš. Da bi se nešto postiglo treba „dušu ispustiti“ obilazeći kancelarije. Stoga ću se boriti za dostupniju i pravedniju državu kao što je to slučaj primjerice u Estoniji. Drugi fokus će mi biti Dubrovnik, koji nije do sada bio adekvatno zastupljen u Saboru, gdje se nije čuo glas naših sugrađana. Zastupnici iz našeg grada iz vladajuće stranke u Saboru dižu ruke po direktivi, a ne bore se za prava građana“, smatra buduća saborska zastupnica iz Dubrovnika.

 

Najvećih dubrovačkim problemom drži promet i kaže da će se svakako zalagati za infrastrukturne projekte, posebno one prometne.   

 

„Sjećamo se kako je osamdesetih godina prošlog stoljeća bio aktualan projekt podzemnog tunela ispod Dubrovnika. To je tunel u obliku ipsilona i protezao bi se od Kantafiga do Belvedera s odvojkom na Lapad. Taj je tunel praćen  sustavom podzemnih javnih garaža, a vjerujem da bi riješi cijeli turistički mikrotranzit koji u stvara najveće prometno opterećenje. Bila bi to investicija veličine Pelješkom mosta, ali smatram da država može i mora u Dubrovnik uložiti te novce. Zapravo treba kroz takvu investiciju Dubrovniku vratiti novac koji ubire kroz PDV“, kazala je Knežević.

 

Potvrdila je da ostaje u utrci za gradonačelnicu Dubrovnika te naglasila.  

 

 „Vjerujem da će mi ova pozicija saborske zastupnice omogućiti da se moj glas dalje i bolje čuje te  da se građani još bolje upoznaju s mojim radom i namjerana. Vjerujem da će mi u svibnju iduće godine na lokalnim izborima ukazati povjerenje i da ću postati gradonačelnica Dubrovnika“; očekuje Viktorija Knežević.    

 

kšc

Najčitanije (7 dana)

Policija o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist
ŽUPA ODSJEČENA: Veliki zastoj prometa zbog prometne na magistrali, teško i preko Brgata pa i kroz Gruž


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja