Nedjelja, 23. lipnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

OKO GRADA: Gradsko vijeće izglasalo Zonu posebnog prometnog režima

09.05.2024.


Odluka o uvjetima ulaska, prometa i izlaska vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Grada Dubrovnika danas je usvojena na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Dubrovnik je prvi grad u Republici Hrvatskoj koji uvodi ovakvu zonu, a ovom odlukom će se na trajno održiv način riješiti problem prevelikog prometnog opterećenja oko povijesne jezgre, s glavnim fokusom na potrebe građana i održivost.

 

 

S primjenom Odluke započet će se 1. rujna ove godine u testnoj fazi, a od 1.1.2025. primjenjivat će se u punom opsegu, uključujući prekršajne odredbe i naplatu kazne.

 

 

Posebni uvjeti za prometovanje zonom vrijedit će od 1. ožujka do 30. studenoga, dok će preostala tri mjeseca ulaz i prometovanje će biti bez ograničenja.

 

 

Novom odlukom u zoni oko povijesne jezgre moći će građani Dubrovnika, stanovnici okolnih općina, turisti i vozila određene kategorije, ali svi s potrebnim propusnicama temeljem reguliranog statusa, dok nekim vrstama vozila, poput kampera, ulazak neće biti moguć. Za promet u toj zoni četiri vrste propusnica (zelena, plava, žuta i smeđa) izdavat će nadležni upravni odjel.

 

 

Implementacija posebne zone prometa u skladu je i sa smjernicama UNESCO-a, Plana upravljanja i strateškog projekta Poštujmo Grad. Odluka je rezultat napora ove gradske uprave da Vlada RH izmijeni Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

 

ŽP

Najčitanije (7 dana)

Policija o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist
ŽUPA ODSJEČENA: Veliki zastoj prometa zbog prometne na magistrali, teško i preko Brgata pa i kroz Gruž


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja