Nedjelja, 27. studenog 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Kako će u Župi biti organizirano odlaganje otpada

20.09.2022.


Na idućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka vijećnici bi trebali raspravitiOdluku o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Nakon donošenja odluke trebalo bi u dogovoru s davateljem usluge Čistoćom Dubrovnik organizirati novi način i cijenu sakupljanja komunalnog otpada.  Stoga je za očekivati da će cijene i način biti kao na području Grada Dubrovnika.

 

Radi se o prilagodbi traženjenima Europske unije, prema kojima  gradovi i općine diljem Hrvatske rade na uređivanju načina odlaganja i odvoza komunalnog otpada.

 

- Obavljanje javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada te izdvojenih vrsta komunalnog otpada s područja Općine Župa dubrovačka povjereno je Čistoći d.o.o. Dubrovnik. Trenutno se na području Općine Župa dubrovačka miješani komunalni otpad odvozi s 57 sabirnih mjesta. Na području nalazi i 13 zelenih otoka sa spremnicima za papir, staklo i plastiku. Od svibnja ove godine započelo je s radom i mobilno reciklažno dvorište koje se svakih 15 dana premješta u jedno od 5 nasalja i to Čibača, Mandaljena i Zagruda, Kupari, Soline i Donji Brgat. – pojasnila je Josipa Gašpar Deranja, viša savjetnica za zaštitu okoliša u općinskom Udsjeku za zaštitu okoliša i prostorno uređenje, dodajući kao je sukladno sporazumu s Gradom Dubrovnikom stanovnicima Općine Župa dubrovačka omogućeno je i korištenje reciklažnih dvorišta Pod Dubom i u Mokošici.

Najčitanije (7 dana)

SP KATAR: U Srebrenom i na Stradunu organizirano gledanje nogometnih utakmica


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja