Nedjelja, 27. studenog 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Trganje u Konavlima i ove godine privuklo veliki broj stranih turista

19.09.2022.


U organizaciji Agroturizma Konavle u vinogradu OPG Iva Karamana u Pridvorju organizirana je deseta po redu manifestacija Trganje. Predivan dan, mnoštvo posjetitelja, zanimljiv program i odlična atmosfera obilježili su jučerašnji događaj. Rezultat jučerašnjeg Trganja je i oko 1700 kg ubranog prvoklasnog merlota kojega će domaćini preraditi u izvrsno konavosko vino kojim će se u prosincu otvoriti 15. Mirisi Božića.

 

Nakon dobrodošlice i predstavljanja programa manifestacije sudionici su se rasporedili po čitavom vinogradu i potrgali cijelokupni urod. Igre koje su uslijedile nakon berbe oduševile su sve prisutne. Četiri ekipe su se natjecale u mečenju grožđa na tradicijski način, cilj je bio što prije napuniti demižanu mošta od grožđa kojega su žene nogama izmečile u drvenim žetcima. Nakon neizvijesnog natjecanja pobijedila je ekipa iz Litve. Pažnju posjetitelja uz oduševljeno navijanje privukla je i igra krtolanje u kojoj su se natjecatelji nadmetali tko će ubaciti više krtola (krumpira) u sepetić. Nakon dva kruga natjecanja pobijedio je gospodin Mark iz Engleske. Pobjednicima su uručene i nagrade, a svi sudionici su sa sobom mogle ponijeti zanimljiv suvenir. Certifikat na kojega su utisnuli otisak, grožđem obojanog, vlastitog stopala. Manifestacija je nastavljena druženjem i zakuskom kojega je pripremila gastro sekcija Agroturizam Konavle. 

 

- Važno je istaknuti da se svake godine na Trganju povećava broj turista tako da su ove godine preko polovica posjetitelja bili strani turisti koji su ovih dana boravili u Dubrovniku, Cavtatu ili u konavoskim kućama za odmor. Nisu krili oduševljenje sudjelovanjem na ovome događaju i za očekivati je da će biti najbolji promotori Konavala u svojim sredinama. – poručuju organizatori.

 

Ovogodišnje Trganje  je održano uz potporu TZ Konavle i Ministarstva poljoprivrede i podršku Općine Konavle i Dubrovačko-neretvanske županije.

Najčitanije (7 dana)

SP KATAR: U Srebrenom i na Stradunu organizirano gledanje nogometnih utakmica


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja