Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Monografija o 60 godina djelovanja dubrovačkog aerodroma

15.07.2022.


U cavtatskom Hotelu Croatia održano je na predstavljanju monografije o 60 godina djelovanja Zračne luke Dubrovnik, autora Maria Raguža.

 

„Zračna luka Dubrovnik razvijala se kroz proteklih 60 godina i prošla put od potpunog razaranja u Domovinskom ratu do velike obnove i današnje pozicije jedne od ključnih zračnih luka u Hrvatskoj s regionalnim značajem. Sve to na inicijativu Zračne luke Dubrovnik i općine Konavle te Vlade Republike Hrvatske koja je tu inicijativu prepoznala i podržala i uz financiranje sredstvima iz državnog proračuna i europskim sredstvima omogućila nam da danas imamo grandioznu zračnu luku na koju smo ponosni. Vidimo da bi se neki u našem susjedstvu htjeli natjecati s našom zračnom lukom, pa neka to pokušaju ako misle da mogu. Naša primjedba je da to ne mogu raditi na lokaciji koja ugrožava izvorište Omble i nije nam svejedno tko će ulagati u tu zračnu luku“ – rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić napomenuvši da preko Zračne luke Dubrovnik u Dubrovačko-neretvansku županiju dolazi oko polovice ukupnog broja turista.

 

Okupljene je kao izaslanik predsjednika Vlade, pozdravio državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, a uime Grada Dubrovnika okupljenima se obratila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić. “O Zračnoj luci Dubrovnik neposredno ovisi 1100 ljudi i njihovih obitelji” – rekao je načelnik Općine Konavle Božo Lasić. Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić istaknuo je da ZLD predstavljaju zaposlenici, trenutačno njih više od 600, od kojih je većina iz Konavala te da je ona motor ovog kraja.

 

Prema riječima autora monografije Maria Raguža ova je monografija svojevrsni nastavak dviju prethodnih, a u kraćem promotivnom filmu koji je prikazan, uz ostalo je istaknuto da su prvi letovi za Dubrovnik realizirani hidroavionima i to u vrijeme Austro-Ugarske i Kraljevine Jugoslavije, te da je prvi zrakoplov sletio 1913. godine na dubrovačku plažu Banje.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
SDP objavio kandidate, kakvu poruku šalje Dubrovniku


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja