Ponedjeljak, 26. rujna 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Natjecanje i izrada rekordne konavoske kobasice

11.02.2022.


„Gusti od kobasica“ edukacijsko - natjecateljski gastro događaj održat će se 19. i 20. veljače 2022. godine, u Konavlima. U izboru za najbolju domaću kobasicu „Gusti od kobasica“, Konavle 2022. godine mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje te spreman za degustaciju bez termičke obrade. Pobjednike očekuju diplome, pehari i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“. Preuzimanje uzoraka održat će se 17. veljače u vremenu od 15:00-18:00 sati te 18. veljače od 9:00 do 12:00 sati u uredu Agroturizma Konavle, u Domu kulture na Grudi. Postupak ocjenjivanja će provesti certificirani kušači iz Istre i domaći stručnjaci, a moći će se pratiti u javljanju uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 19. veljače u večernjim satima. Dodjela diploma i pehara za pobjednike „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 20. veljače u okviru događaja „Prihvati izazov- napravimo najdužu kobasicu dubrovačkog kraja”. Članovi Agroturizma Konavle i sudionici programa izradit će rekordnu konavosku kobasicu uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića, nakon čega će se kobasica pripremiti i degustirati.

 

Stoga, pozivaju se svi zainteresirani da donesu uzorke svojih kobasica i sudjeluju u trećim Gustima od kobasica. Događaj se organizira uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

 

Događaj je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda te s ponosom u okviru programa „Gusti od kobasica 2022.” najavljujemo obilazak prvog konavoskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda OPG Đivanović.

 

Sve dodatne informacije možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

Najčitanije (7 dana)

Kako će u Župi biti organizirano odlaganje otpada
Promocija juga Hrvatske na sajmu u Parizu
ŽUPA: Odvoz krupnog otpada


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja