Utorak, 24. svibnja 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlada imenovala novi sastav povjerenstva za Kupare - tko je u njemu?

28.12.2021.


Vlada je izmijenila i odluku o pokretanju postupka za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I. u Župi  dubrovačkoj prihvativši novi sastav povjerenstva za taj projekt zbog prestanka mandata bivšim dužnosnicima u tom povjerenstvu.
 

 

Prema priopćenju iz Vlade, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat objasnio je da se mijenja odluka Vlade iz 2018. o sastavu povjerenstva za praćenje realizacije tog projekta zbog izmjena nadležnosti po zakonu o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave za obveze dotadašnjeg upravljanje državnom imovinom. Tako se promijenilo i ministarstvo nadležno za tu imovinu, odnosno Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine preuzelo je poslove iz djelokruga poslova bivšeg Ministarstva državne imovine.

 


"Uz to, u međuvremenu su većini državnih dužnosnika-članovima tog povjerenstva prestale funkcije te sukladno tome potrebno je izmijeniti sastav povjerenstva. Tako se sada u njega imenuju ministri i državni tajnici nadležni za državnu imovinu, turizam i more, predstavnik ureda predsjednika vlade, te načelnik Općine Župa dubrovačka", kazao je ministar Horvat. Predsjednik tog povjerenstva postaje ministar nadležan za državnu imovinu.

 


Projekt Kupari po novom, od početka rujna 2021., zastupa investitor u taj budući hotelski resort tvrtka Kupari Luxury Hotels, što je novi naziv za tvrtku Avenue ulaganja, koja je na natječaju 'dobila' taj projekt, a ta je promjena rezultat strateškog povezivanja s grupacijom Hotel Properties Limited (HPL) iz Singapura, koja ulazi i u vlasničku strukturu s 50 posto kapitala.

Najčitanije (7 dana)

Izravna sjednica Općinskog vijeća Župe dubrovačke
Današnju raspravu župskih vijećnika pratite izravno na našem portalu
Poziv braniteljima koji su oslobađali Župu dubrovačku


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja