Četvrtak, 20. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

JEDINSTVENI COVID BUNT U RH: Što iz Županije kažu o učiteljima u Slanome

16.11.2021.


Veliki broj zaposlenika Osnovne škole Slano jutros je odbio sudjelovati u provedbi novih Covid mjera državnog Stožera a koje se odnose na obveznu Covid potvrdu za sve zaposlenike u državnom i javnom sektoru. Među prosvjednicima nisu bili samo oni koji su se odbili testirati, već su mnogi od njih već preboljeli  Covid ili su cijepljeni, ali je to je bio njihov znak bunta protiv mjera. 

 

Iz Dubrovačko-neretvanske županije koja je osnivač ove škole pojasnili su kako je ravnatelj dužan organizirati nastavu za učenike njegove škole.

 

- Zaposlenici koji su odbili današnje testiranje u skladu s Odlukom o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja povrijedili su službenu dužnosti i trebaju znati da ih Zakon obvezuje na poštivanje Ugovora o radu. U obrazovnim institucijama naši učenici moraju uvijek biti na prvom mjestu i zaposlenici u školama to sigurno znaju, pa vjerujemo da će i u ovoj situaciji misliti na dobrobit djece i da će se ova situacija prevladati. Dubrovačko-neretvanska županija je u kontaktu s ravnateljem OŠ Slano i s Ministarstvom znanosti i obrazovanja radi daljnjih koraka kako bi učenici mogli pohađati nastavu prema planu i programu, stoji u odgovoru iz županijske uprave.

 

Ravnatelj OŠ Slano Ante Konjuh je na stanicama škole napisao kako 16 od 20 zaposlenika koji su trebali doći na radno mjesto nije željelo pokazati COVID potvrdu te shodno Odluci nisu mogli ući u učionice.

 

- Riječ je izdvojenom slučaju u cijeloj RH gdje se u svim školama redovito odvijala nastava. Učenici su redovito došli u školu, a redovita nastava se nije mogla odvijati. Preostala četiri djelatnika s pokazanom Covidom potvrdom su zbrinula djecu i osigurala djeci ponavljanje gradiva i što je moguće kvalitetnije provođenje vremena u učionici. Velika većina roditelja je zaposlena i nije u mogućnosti preuzeti djecu, te je prva zadaća svakog djelatnika škole zbrinuti učenike, odnosno osigurati im odgoj i obrazovanje. Učenicima je u 11 sati osiguran školski prijevoz natrag kući, a ostali su ostali zbrinuti dok ih prethodno kontaktirani roditelji nisu bili u mogućnosti preuzeti, objavio je ravnatelj Konjuh, ističući kako će se nastava u svim razredima osnovne škole u srijedu odvijati prema posebnom rasporedu objavljenom na mrežnim školskim stranicama.

 

 

Načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić je rekao kako nema puno saznanja o situaciji u osnovnoj školi u Slanome.

 

 - Koliko znam neki učitelji su prosjedovali protiv uvođenja Covid potvrda. Kako školstvo nije u općinskoj ingerenciji, problemom učitelja u Osnovnoj školi Slano bi se trebali baviti u Županiji dubrovačko-neretvanska koja je osnivač, te nadležno ministarstvo. Nadam se da će se to riješiti. – rekao je Nikola Knežić, načelnik Općine Dubrovačko primorje.

 

Podršku slanjskim učiteljima dao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje Vlaho Mozara. On je na Facebooku napisao:

 

- Ucjene ne smiju postojati u našem društvu, a pogotovo da se provode preko dječjih leđa!- poručio je Mozara.

 

Najčitanije (7 dana)

Vozačici koja je skrivila prometnu na Mljekari policija uručila prekršajni nalog zbog više prekršaja
Ređenje imenovanog biskupa mons. Roka Glasnovića 22. siječnja u katedrali


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja