Utorak, 24. svibnja 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Delegacija iz Dubrovačko-neretvanske županije na Europskom tjednu regija i gradova

14.10.2019.


Dubrovačka-neretvanska županija i ove godine sudjelovala je u najvećoj europskoj manifestaciji posvećenoj regionalnoj suradnji — Europskom tjednu regija i gradova, koja se održala od 7. do 10. listopada u organizaciji Europskog odbora regija i Glavne uprave Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku.

 

 

Prvog dana studijskog posjeta, delegacija iz Dubrovačko neretvanske županije, sastavljena od predstavnika županije, razvojne agencije, gradonačelnika i načelnika, posjetila je Europski parlament gdje se susrela sa zastupnikom Karlom Resslerom. Tijekom sastanka raspravljalo se o budućim prioritetima Europske unije te o Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje 2021.-2027., odnosno kako bi se budući proračun EU mogao odraziti na regionalnu i lokalnu razinu, s obzirom na predloženo smanjenje financijske omotnice za kohezijsku politiku.

 

 

Sudionici studijskog posjeta imali su priliku i susresti se s predstavnicima Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri Europskoj uniji. Neke od tema sastanka bile su Predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem EU u prvoj polovini 2020. godine, pregovori o budućem proračunu, provedba energetske tranzicije i Europski Zeleni dogovor, telekomunikacije i transport te digitalne politike. Župan Nikola Dobroslavić govorio je o strateškim ciljevima Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Delegacija je sudjelovala i na konferenciji, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, pod nazivom „Višegodišnji financijski okvir 2021.-202. – Kohezija i vrijednosti: uloga regionalnih i lokalnih vlasti” održanoj u zgradi Europskog odbora regija. Osim regionalnih i lokalnih predstavnika, u raspravi o budućem financijskom okviru EU sudejlovali su predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta te Ministarstva Regionalnog razvoja i EU fondova.

 

 

17. izdanje Europskog tjedna regija i gradova, posjetilo je više od 7000 predstavnika regionalne i lokalne vlasti te je održano gotovo 400 događanja u cilju rasprave o tome kako kohezijska politika može pomoći da Europa postane zelenija, uključivija i pametnija.

Najčitanije (7 dana)

Izravna sjednica Općinskog vijeća Župe dubrovačke
Današnju raspravu župskih vijećnika pratite izravno na našem portalu
Poziv braniteljima koji su oslobađali Župu dubrovačku


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja