Srijeda, 23. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Potpisani ugovori o zakupu prava lova u zajedničkim otvorenim lovištima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

28.03.2017.


Župan Nikola Dobroslavić i lovoovlaštenici pet zajedničkih otvorenih lovišta na području Dubrovačko-neretvanske županije potpisali su danas u Palači Ranjini desetogodišnje produljenje ugovora o zakupu prava lova. Uz suglasnost Ministarstva poljoprivrede, nakon što su lovoovlaštenici ispunili sve zakonske uvjete, Skupština DNŽ donijela je Odluku o produljenju pet ugovora na razdoblje od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2027. godine.

 

 

Potpisom ugovora prihvaćena je obveza izrade novih lovnogospodarskih osnova kao temeljnog akta po kojem će se gospodariti lovištima poštujući pri tome sve važeće zakonske i podzakonske propise u Republici Hrvatskoj. Tako je za lovište “Elafiti” ugovor potpisala LU “Fazan” iz Šipanske Luke,  za lovište “Kuna” LD “Kuna” iz Kune, za lovište “Opuzen” LU “Prepelica” iz Opuzena, za lovište “Trpanj” LU”Dubrava” iz Gornje Vrućice te za lovište “Potomje” LU “Muflon” iz Potomja. Potpisivanjem navedenih ugovora Dubrovačko-neretvanska županija produljila je ugovore u 21 od 22 zajednička lovišta koja su odlukom Skupštine DNŽ osnovana na području naše županije. Isti postupak će se najvjerojatnije ponoviti za preostalo 22. lovište kojem važeći ugovor ističe 31.ožujka 2018. godine.

 

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao u rijetko kojoj županiji u Republici Hrvatskoj, sva zajednička lovišta su u sustavu lovozakupa, a lovozakupci su lokalne lovačke udruge. One posebnu pažnju posvećuju očuvanju prirode uključujući posebno zaštićene dijelove prirode i zaštićene vrste.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja