U sklopu provedbe projekta Wellfood Action, a u suradnji s udrugom Agroturizam Konavle, održano je tradicionalno trganje grožđa konavoskih vinara i njihovih gostiju.
Domaćini su, svaki iz svog vinograda, donijeli bijeloga grožđa, maraštine i malvasije, od čega se na starinski i moderan način cijedilo grožđe koje će postati pridvorsko misno vino.
Turistima je tom prigodom predstavljen i način pripremanja bijele menestre i mantale, tradicijske slastice od ukuhanog mošta i krupno mljevenog pšeničnog brašna (krupice).
Projekt Wellfood Action u 85 postotnom iznosu sufinanciran je sredstvima Europske unije putem programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Ukupno je vrijedan oko 6 milijuna kuna, od čega projektne aktivnosti koje provodi Dubrovačko-neretevanske županije vrijede oko 600 tisuća kuna. Projekt Wellfood Action traje do kraja studenog, a okupio je šest partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.