Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Prosvjedi branitelja i boraca u BiH zatvorili i hrvatske granice

01.08.2016.


U 17.55 sati je uspostavljen promet preko svih graničnih prijelaza.

 

U 17.25 sati pušten je promet preko GP Metković dok je na ostalim graničnim prijelazima promet još u prekidu.

 

Zbog prosvjeda branitelja na teritoriju Bosne i Hercegovine obustavljeno je prometovanje preko graničnih prijelaza Metković, Mali Prolog, Nova Sela i Prud, javljeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

 

 

Kako javljaju bosanskohercegovački mediji veliki broj boraca i branitelja koji su članovi 70 braniteljskih udruženja izašli su na ulice tražeći usvajanje braniteljske Rezolucije u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Drago Grabovac iz Udruženja Zaboravljeni branitelji BiH rekao je da branitelji ostaju na ulicama usprkos kiši, te naglasio: 

 

 

“Mi smo u Vladi FBiH od 10 sati jutros, ali nismo postigli dogovor. Mi ne želimo ovo, nekoliko puta su nas lagali, ostajemo pri blokadi do daljnjeg, dok se ne postigne dogovor o Rezoluciji”. Istaknuo je da su borci izašli i u brojnim gradovima BiH i ovaj put neće otići kućama.

 

 

Podsjećamo, u svibnju ove godine održani su prosvjedi branitelja kada su predstavnici Vijeća branitelja na pregovorima u Vladi FBiH s federalnim i županijskim ministrima branitelja dogovorili ispunjavanje nekih od uvjeta nabrojanih u rezoluciji. Neka od njih su jednaka prava svim braniteljima, a navedeno je također i da će se braniteljski dodatak isplaćivati nakon navršenih 60 godina.

 

 

Također, branitelj koji sa 60 godina nema nikakvih drugih primanja, imat će pravo na 25 posto od prosječne plaće u FBiH. Uz to, dogovoreno je da će svi oni kojima nedostaje pet godina za umirovljenje imati pravo na dokup radnog staža.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
SDP objavio kandidate, kakvu poruku šalje Dubrovniku


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja