Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Spašena brodica kraj Kalamote

04.11.2015.


Lučka kapetanija Dubrovnik izvjestila je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o rano jutros poduzetoj akciji spašavanja brodice u dubrovačkom akvatoriju.

 

 

 

Djelatnici dubrovačke Kapetanije zaprimili su jutros, 4. studenoga u 06.25 sati poziv pogibelji od voditelja brodice koji je dojavio o prodoru mora koje je primjetio tijekom plovidbe na relaciji od otočića Sveti Andrija prema Koločepu.

 

 

 

 

Odmah po primitku dojave djelatnici dubrovačke Kapetanije isplovili su prema dojavljenoj poziciji na oko 1 nautičku milju južno od otoka Koločep, gdje su u 07.00 sati pronašli brodicu sa jednom neozlijeđenom osobom, I.F., hrvatski državljanin koji je u međuvremenu uspio zaustaviti daljni prodor mora i potonuće brodice.

 

 

 

 

Pregledom brodice djelatnici dubrovačke Kapetanije utvrdili su da se na brodici luke upisa Split u vlasništvu Plovputa dogodio kvar pogonskoga stroja koji je za posljedicu imao naplavljivanje brodice, stoga je havarirana brodica službenim plovilom Lučke kapetanije Dubrovnik otegljena sa pozicije pronalaska do ulaza u luku Gruž gdje je brodicu u 07.45 sati dalje u tegalj preuzelo službeno plovilo Plovputa, čime je ova akcija uspješno okončana.

 

 

 

 

Tijekom trajanja spasilačke akcije na moru su vladali relativno povoljni plovidbeni uvjeti uz umjereno jak sjeveroistočni vjetar, stoji u priopćenju i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja