Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Ivi Oberan uručena Nagrada Dražen Petrović

10.09.2015.


Judašica Judo kluba Župa dubrovačka Iva Oberan na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović dobila je Nagradu Dražen Petrović za 2015. godinu. Ova nagrada se već devet godina dodjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama.

 

 

 

 

Nagradu za najuspješniju sportašicu mlađih dobnih kategorija dobila je streljačica Valentina Gustin osvajačica srebrne medalje na Svjetskom kupu u Münchenu u zračnoj puški i brončane medalje na Europskom juniorskom prvenstvu Arnhemu. Valentina je ujedno ostvarila kvotu za OI Rio 2016. i time postala evidentna olimpijska kandidatkinja.

 

 

 

Za najuspješnijeg sportaša mlađih dobnih kategorija izabran je tenisač Borna Ćorić, polufinalist ATP turnira u Nici, Dubaiu i Baselu, a krajem 2014. imenovan je ‘ATP star of tomorrow’.

 

 

 

Hrvatska kadetska judo reprezentacija, u sastavu Karla Prodan, Tihea Topolovec, Lara Kliba, Dora Bortas, Matea Brletić, Lucija Babić, Iva Oberan, Lea Gobec, proglašena je najboljom ženskom ekipom u mlađim dobnim kategorijama. Judašice su ekipne osvajačice srebrnih medalja na Europskom kadetskom prvenstvu u Sofiji i Svjetskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu.

 

 

 

Najboljom muškom ekipom proglašena je Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija u sastavu Ante Toni Žižić, Roko Badžim, Ivan Majcunić, Marko Arapović, Borna Kapusta, Nik Slavica, Ivica Zubac, Ivan Karačić, Goran Filipović, Luka Božić, Ivan Vraneš koji su osvojili srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu U19 u Grčkoj.

 

 

 

Skakači u vodu Hrvoje Brezovac i Juraj Melša dobitnici su nagrade u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada. Hrvoje i Juraj su osvajači 4. mjesta na Europskim igrama u Bakuu, što je ujedno bilo i Europsko juniorsko prvenstvo.

 

 

 

Skijašica Lana Zbašnik dobitnica je nagrade u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta. Lana je osvojila prvo mjesto u veleslalomu na Trofeju Topolino (što je neslužbeno SP za kadete), a trenutno se nalazi na pripremama na Zermattu.

 

 

 

Sportašem najvećom nadom hrvatskog sporta proglašen je tenisač Duje Ajduković koji je na Europskom prvenstvu U14 osvojio prvo mjesto te je 3. na Rang listi Tenis Europa U14.

 

 

O kandidatima koje su predložili nacionalni sportski savezi odlučio je Odbor u sastavu Ivo Goran Munivrana, Sandra Mandir, Marijan Klanac (HOO), Vinko Knežević, Nikola Lipovac, Dea Redžić (Hrvatski zbor sportskih novinara), Ana-Marija Bujas Čelan, Išvan Varga, Natko Zrnčić Dim (Komisija sportaša) te Dubravko Šimenc, Martina Zubčić, Tamara Boroš (Hrvatski klub olimpijaca) te predsjednik Odbora, predstavnik Sportskih novosti Zvonimir Boban.

 

 

 

Na svečanosti je također uručena „Nagrada predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora – MOO mladima za fair play gestu“ za 2013. godinu mladoj hrvatskoj jedriličarki Hani Dragojević, a nagradu joj je uručio predsjednik Svjetskog fair play odbora dr. Jeno Kamuti.

Naime, na jedriličarskoj regati za mlađe kadete Hana Dragojević spasila je dječaka Marka Smolića čija se jedrilica prevrnula, a on ostao zarobljen u konopcima. Iako je bila u vodećoj poziciji, Hana je promijenila smjer, približila se Markovoj jedrilici, skočila u more, ispravila prevrnutu jedrilicu a Marka oslobodila konopaca. Za istu gestu Hanu je nagradio i Hrvatski olimpijski odbor u prosincu 2013. a na prijedlog Hrvatskog fair play odbora.

 

 

 

Nagrada se dodjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate, a nosi ime legendarnog košarkaša Dražena Petrovića jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.). Nagrada je prvi je put dodijeljena 2007. godine. Nagrađeni dobivaju pisanu povelju sa stiliziranim likom Dražena Petrovića te novčani iznos (novčana nagrada za najuspješnijeg sportaša i sportašicu iznosi 20.000 kuna bruto, dok će svaki član ženske i muške ekipe dobiti po 2.000 kuna bruto, a svaki član para, posade ili štafete po 7.000 kuna; novčana nagrada za najveće nade hrvatskog sporta iznose 15.000 kuna bruto).

 

 

 

Foto: dubrovacki.hr

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja