Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

ŽUC završio cestu u Općini Slivno

10.09.2015.


Županijska uprava za ceste je upravo završila radove uređenja i asfaltiranja makadamskog kolnika između naselja Kremena i Duba u Općini Slivno.

 

 

Ravnatelj ŽUC-a  Nikša Konjevod izvijestio je da se ovaj 600 metara duga i 300 tisuća kuna vrijedna dionica  već duže vrijeme nosi u planovima realizacije ŽUC-a, jer se radilo o zapuštenoj i neasfaltiranoj županijskoj cesti, međutim zbog nedostatka financijskih sredstava u prijašnjem razdoblju radovima se pristupilo ovo ljeto,  a radove je izvela  tvrtka ''Dubrovnik ceste'' d.d.

 

 

- Kao što smo dosad realizirali uređenje niza neasfaltiranih lokalnih cesta diljem županije, pa ću između ostalih spomenuti cestu od Broca do Kobaša, od Trstenika do Žuljane, cestu u Konavoskom polju od Zvekovice do Zakrajnice ili cestu od Kleka do Badžule,  tako smo uspjeli osigurati sredstva za uređenje i ove prometnice, bez obzira na znatno smanjenje proračuna ŽUC-a od strane Ministarstva prometa, i zbog toga smo posebno zadovoljni!'- kazao  je ravnatelj Konjevod.

 

 

Zadovoljstvo ne krije i načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić.

-Iako smo mi Općina u Neretvi sa pretežno poljoprivrednim gospodarstvom, dijelom izlazimo na obalni prostor Malog mora između Neretvanskog kanala i Malostonskog zaljeva i  tu su naša naselja Komarna, Kremena, Duba i Blace. Svakako želimo na ovim prekrasnim uvalama i naseljima uz more razvijati turizam koji je u Jugoslaviji bio potpuno obustavljen zbog vojnih sadržaja i objekata. Također  turističku ponudu želimo povezati sa domaćim poljoprivrednim proizvodima iz zaleđa Neretve, kroz prodaju ili obiteljska seoska gospodarstva. Stoga  je asfaltiranje ove ceste od velike važnosti za našu Općinu i daljnji razvoj koji planiramo, pa se zahvaljujem ŽUC-u, a posebno županu Dobroslaviću na pomoći i prepoznavanju potreba naše Općine- rekao je načelnik  je Mustapić.

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja