Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica: Zaštitom kulturne baštine do promoviranja vrhunskih turističkih atrakcija u EU

05.05.2015.


Mnoge povijesne crkve, spomenike i drugu kulturnu baštinu potrebno je bolje promovirati za turizam u Europskoj uniji. "Moramo promovirati 'europski brend' kulturne baštine", naglasila je zastupnica Dubravka Šuica. Ona je u ime Europske pučke stranke pregovarala oko zajedničkog mišljenja koje je usvojeno jutros na Odboru za transport i turizam u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

 

 

 

"Europa je glavna turistička destinacija zahvaljujući svojoj bogatoj kulturnoj, umjetničkoj, vjerskoj i povijesnoj baštini kao i prirodnim ljepotama", obrazložila je Šuica. "Strani turisti koji posjećuju Pariz ili London trebali bi biti svjesni da posjećuju Europu sa svim svojim različitostima. EU može pomoći turizmu putem viznih olakšica, promoviranjem digitalnih tehnologija, davanjem veće važnosti infrastrukturi i boljem pristupu destinacijama i još mnogo toga više".

 

 

Kulturni turizam iznosi oko 40 posto europskog turizma. Kako bi smo dugoročno održali važnost turizma, Europa treba bolje zaštiti svoje znamenitosti i lokalitete. "Pojedini gradovi pate od masovnog turizma. To više nije održivo", ističe Šuica poučena iskustvom gradonačelnice Dubrovnika. Ovaj grad koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine privlači brojne turiste sa svih kontinenata, a samo prošle godine grad je posjetilo gotovo milijun turista dolazeći kruzerima.

 

 

"Dugoročna razvojna strategija mora osmišljavati i kruzer turizam. Ona mora spriječiti masovnu eksploataciju kulturnih i povijesnih znamenitosti i osigurati zaštitu okoliša", zaključila je Dubravka Šuica.  

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja