Nedjelja, 28. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Dubrovačka policija upozorava na on line shopping prevare

30.04.2015.


Početkom travnja policijskim službenicima Policijske postaje Dubrovnik 22-godišnjak je prijavio prijevaru prilikom kupnje preko interneta. U prijavi je naveo kako je nekoliko dana ranije na jednoj internetskoj stranici pronašao oglas u kojem je objavljena prodaja mobilnog telefona. Putem priloženog broja mobitela stupio je u kontakt sa muškom osobom s kojom je dogovorio kupnju mobitela za iznos od 2.000 kuna. Ne sluteći prijevaru, novac je po dogovoru uplatio na račun jedne ženske osobe čiju mu je kopiju osobne iskaznice osumnjičeni prethodno poslao. Obzirom da plaćeni mobitel nije dobio slučaj je prijavio policiji.

 

 

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je navedenu prijevaru počinio 29-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije te je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

 

 

 

Građani povećajte oprez prilikom internetske kupovine, poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske te pojašnjavaju: 

 

 

 

Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase, posebno ako kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

 

 

 

Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak. O prevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje, priopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Prometna na magistrali, bio je blokiran promet prema Župi
JASNA PORUKA: Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja