Petak, 26. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

VLADA: I na južnom Jadranu će se eksploatirati ugljikovodik

02.01.2015.


Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je odluke o izdavanju dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu u istražnim prostorima ugljikovodika. Odlukama je dodijeljeno 10 dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu. Tim odlukama je prethodilo prvo javno nadmetanje za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu koje je zaključeno 3. studenog 2014. godine te je pristigle ponude ocijenilo Stručno povjerenstvo predvođeno ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom. Ponude su pristigle od ukupno 6 kompanija za 15 istražnih prostora.

 

 


Kako se navodi u priopćenju iz Vlade, Stručno povjerenstvo je pozitivno ocijenilo ponude za 10 istražnih prostora te je u konačnici dodijeljeno 10 dozvola. Sukladno donesenim Odlukama pravo na istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na prvom javnom nadmetanju za istraživanje Jadrana dobili su Marathon Oil, OMV, ENI, MEDOILGAS i INA. Konzorcij ponuditelja Marathon Oil i OMV dobio je dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na 7 istražnih prostora. Dodijeljeni istražni prostori su Sjeverni Jadran 8Srednji Jadran 10Srednji Jadran 11Srednji Jadran 22,Srednji Jadran 23Južni Jadran 27 i Južni Jadran 28.

 

 

 

Konzorcij ponuditelja ENI i MEDOILGAS dobio je dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na 1 istražnom prostoru, Srednji Jadran 9. INA – Industrija nafte d.d. dobila je dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na 2 istražna prostora, Južni Jadran 25 i Južni Jadran 26.

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja