Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica u EP-u: Srbija mora odabrati stranu, a EU više ne smije smjeti zatvarati oči!

25.11.2014.


Voditeljica hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica tijekom govora na plenarnoj sjednici osvrnula se događaje koji su se odvijali proteklih tjedana na granicama Europske unije, odnosne Hrvatske.

 

 

 

"Želim ovdje osvijestiti nekoliko činjenica koje se događaju u našem neposrednom susjedstvu. Ne bi samo Republika Hrvatska trebala biti zabrinuta zbog ponašanja Srbije u odnosu prema Rusiji, prisutno je i prikriveno negodovanje mnogih diplomata zbog nedavnog posjeta Putina Beogradu, kao i zbog vojne parade priređene njemu u čast, ali i zbog vojne vježbe specijalnih postrojbi Srbije i Rusije u blizini hrvatske granice, koja više nije samo državna granica Republike Hrvatske, nego je i vanjska granica NATO-a i EU-a. Stoga bi se moglo govoriti i o provokaciji," rekla je Šuica.

 

 

 

U zaključku govora zastupnica Šuica je istaknula: "Nisu nas impresionirali niti najnoviji događaji oko puštanja optuženog Šešelja na slobodu od strane Međunarodnog suda u Haagu, ali ni izjava ministra Dačića da Srbija mora ostvariti izlaz na more. Budu li se odnosi između Rusije i zapadnog svijeta pogoršavali Srbija će morati izaći iz svog neutralnog stava i morati će odabrati stranu kao kandidatkinja za pristupanje u EU, ali ni Unija neće više smjeti šutjeti ako zaista želimo proširenje na jugoistok Europe ," zaključila je Šuica.

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja