Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Referendum za autoceste zajedno s predsjedničkim izborima?

30.10.2014.


Inicijativa “Ne damo naše autoceste” objavila je kako je, prema preliminarnim podacima prikupljeno je 487.612 potpisa  za raspisivanje referenduma protiv monetizacije HAC-a, odnosno davanja autocesta u koncesiju privatniku.

 

 

 

- To je preko 113 tisuća potpisa više od onog što smatramo da je potrebno za raspisivanje referenduma. Za raspisivanje referenduma potrebno je 10 posto glasova biračkog tijela, što je prema riječima vodećih ljudi Inicijative, oko 373.000, rečeno je na konferenciji za novinare.

 

 

 

Inicijativa “Ne damo naše autoceste” koju sačinjava pet sindikalnih središnjica, dva cestarska sindikata i sedam udruga civilnog društva nastoji referendumom spriječiti Vladu da monetizira autoceste, tj. prepusti ih privatnom koncesionaru koji bi vraćao nagomilane dugove HAC-a stranim bankama i ubirao dobit od zarade na cestarinama.

 

 

 

- Došlo je vrijeme gdje će građani Republike Hrvatske imati utjecaj prilikom donošenja odluka i izvan izbora, u kojem će vlast morati slušati što misle i govore rađani i raditi u njihovu korist, a ne uskih interesnih skupina, poručio je čelnik Inicijative Mijat Stanić.

 

 

 

Stanić je izjavio kako očekuje da će do kraja sljedećeg tjedna glasovi za referendum biti predani Saboru te kako od Sabora očekuje da će narednih 15 dana od početka zasjedanja prebrojiti glasove i raspisati referendum, što bi bio rok od otprilike mjesec dana od danas.

 

 

 

Mijat Stanić, čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata (NCS) i ove inicijative, predložio je da se referendum održi istovremeno sa predsjedničkim izbora u siječnju naredne godine kako bi se smanjili referendumski troškovi.

 

 

 

Čelnici Inicijative oštro su osudili riječi premijera Zorana Milanovića kojima je raspisivanje referenduma nazvao nerazumnim.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
SDP objavio kandidate, kakvu poruku šalje Dubrovniku


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja