Četvrtak, 25. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

GROBLJE DUBAC: Vlahušić će tražiti da bude strateška investicija kako bi započela gradnja

30.09.2014.


Gradsko vijeće Grada Dubrovnika u nastavku sjednice prihvatilo je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Općini Župa dubrovačka za kupnju zemljišta za potrebe izgradnje groblja na Dupcu. Gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je uvodno kako će tražiti da se projekt proglasi strateškim kako bi se ubrzala njegova procedura. Naime, realizaciju projekta izgradnje groblja na Dupcu koče neriješeni imovinsko-pravni odnosi jer nekoliko vlasnika ne želi prodati zemljište po cijeni i uvjetima koji su im ponuđeni.

 

 

 

- Na grobno mjesto čeka oko tisuću i 200 obitelji, a blokira ih nekoliko osoba koje nisu zadovoljne ponuđenom cijenom. Riječ je o tri male parcele i 17 tisuća kuna razlike. - kazao je Vlahušić.

 

 

Vijećnik HSS-a Esad Čustović podsjetio je vijećnike kako je još 2012. godine Uredu državne uprave poslan zahtjev za izvlaštenjem vlasnika koji ne pristaju na prodaju zemljišta.

 

 

- Trojica vlasnika su se potom žalila Ministarstvu pravosuđa koje je u kolovozu rješenje Državne uprave poništilo i cijenu zemljišta s ponuđenih 210 kuna povećalo za 10, 11 kuna. Tu se ne radi o nekom financijskom dobitku. Oni su za nekih 17 tisuća kuna usporili realizaciju projekta. - kazao je Čustović, pitavši može li se groblje početi graditi ili treba pričekati odluku Upravnog suda u Splitu, budući da vlasnici spornih parcela imaju pravo na žalbu.

 

 

Da se projekt neće moći nastaviti do odluke Upravnog suda potvrdio je i gradonačelnik Andro Vlahušić, dodavši kako će tražiti da se Dubac proglasi strateškim projektom.

 

 

- To će ići na Vladu i ubrzat će se ukoliko bude uvršten u strateške investicije. Otkupili smo 75 posto zemljišta, kredit od HBOR-a stoji na banci, ali se zbog ovih nekoliko ne može graditi.- rekao je Vlahušić. 

 

 

 

Ono što je indikativno jest izostanak većeg broja vijećnika, skupilo ih se 17, što je dovoljno za kvorum. Prva na redu je 18. točka,  koja se tiče Groblja Dubac. 

 

 

Radi se o tri relativno male parcele i 17 tisuća kuna razlike“, kazao je gradonačelnik Vlahušić, implicirajući kako je riječ o inatu.
Može li se početi graditi put ili trebamo čekati odluku Upravnog suda u Splitu?, pitao je Esad Ćustović dok je Vlahušić kazao kako će se vjerojatno trebati čekati odluka Upravnog suda, no naglasio je kako je tražio da ovaj projekt  bude proglašen strateškom investicijom. 
"Ako se uvrsti među strateške investicije, procedura će biti brža. 75 posto zemljišta smo kupili, ali zbog ovih nekoliko ne može se graditi. Kredit od HBOR-a stoji na banci i čeka investiciju, rekao je gradonačelnik. 

 

 

 

NIkolina Metković/dubrovnikpress.hr

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja